Ekonomi

Artan Emlak Vergilerine İtiraz İçin Son Güne Geliniyor

MGC Legal Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Av. Mustafa Güneş, artan emlak vergilerine itiraz için son günün 31 Temmuz 2017 tarihi olduğunu bildirdi.

Emlak Vergisi Kanunu uyarılarına göre 4 senede bir hesaplanan emlak vergisi değerlerinde diğer senelere göre 4-5 kat artış gözükmesinden dolayı açıklamalar yapıldı. Emlak vergisi fazla yanısıyan kişiler itirazda bulunabilecekler. İtiraz için son gün ise 31 Temmuz 2017 olarak belirlendi.

Kanuna göre, yeni gelecek olan emlak vergisinin değerinin yürürlüğe girmeden 4 ay önce kamuoyuna duyurulması gereklidir. Buna dayanarak ilgili yerlere bu 4-5 kat fazla gelen artışın belirtildiğini duyurdu.

Bu artışın bazı kesimleri zor durumda bırakabileceğini ifade eden Mustafa Güneş, bu durumun düzeltimesi için durumdan mağdur olan kişilerin itirazlarını en kısa zamanda gerçekleştirmeleri bekleniyor.

4 senelik emlak ödemesi yapacak olan yer sahipleri, Takdir Komisyonlarınca binaların vergi değeri belirlenirken kullanılış tarzı, inşaatın nevi ve sınıfına göre; arsaların vergi değeri metrekare; arazi vergi değerinin takdiri, arazinin cinsi, sınıfı ve kullanma durumu da değerlendirildiğinden, her gayrimenkulün tabii olacağı vergi değeri birbirinden farklılık gösterebilmektedir ve bu durumlar göz önünen alınarak hareket edilmelidir.

Kamepersoneli.net – ANKARA