Ekonomi

Asgari Ücret 2017 Yılında Düşecek Mi? Zamlanacak Mı ?

Asgari Ücret 2017 Yılında Düşecek Mi? Zamlanacak Mı ? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında “hükümetimiz 2017 yılına kadar asgari ücretin 1300 TL’nin altına düşmemesi için gerekli çalışmayı yaptı” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Vergi dilimine giren asgari ücretlinin endişesiyse bu düzenleme sadece sene sonuna kadar mı sürecek? Asgari ücret için zam oranı tatmin edici olacak mı? yoksa 2017 yılından itibaren asgari ücretli çalışanlar 1300 TL’nin altında mı maaş alacak? bununla ilgili hükümet cephesinden henüz net bir açıklama gelmedi.

 AK Parti hükümetinin seçim vaatleri arasında yer alan asgari ücretin 1300 TL olması sene başında gerçekleşti ve ekim ayına kadar asgari ücretlilerin yüzü güldü fakat Ekim ayının yaklaştığı günlerde vergi dilimine giren bazı vatandaşlar maaşım ne kadar azalacak? telaşına kapıldı. Maliye Bakanlığı , olaya el atarak vergi dilimine giren miktarın bakanlık tarafından karşılanacağını ve hiç bir vatandaşın maaşının 1300 TL’nin altına düşmeyeceğini bildirmişti. Fakat zaman hızla geçiyor ve 2017 yılına sayılı zaman kaldı. Şimdi vatandaşlar merak ediyor? Asgari ücretlinin 2017 Yılında yüzü gülecek mi?. Hali hazırda açlık ve yoksulluk sınırının altında kalan asgari ücretli vatandaşlar dişe , kovuğa dokunur bir zam oranı bekliyor. Gözler Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA