Ekonomi

Asgari Ücret Düşecek Mi? ( Bu Haber Mesai Yapan Asgari Ücretlileri Yakından İlgilendiriyor)

Asgari ücret düşecek mi? Asgari ücretli bir çok çalışan son zamanlarda çıkan haberlerden sonra gelecek dönemlerde maaşlarında azalma olmasının endişesini yaşıyor. Bilindiği gibi bir çok mesai yapan asgari ücretli yakın zaman içerisinde vergi dilimine girecek ve söz konusu maaşlarında azalma meydana gelecek.


Konu hakkında Maliye Bakanı Sn. Naci Ağbal’a geçen haftalarda yöneltilen sorulardan birisi “Asgari ücretliler için vergi düzenlemesi” yapılıp yapılmayacağı yönündeydi.

Naci Ağbal söz konusu vergi diliminde herhangi bir kesimin ayırt edilmeyeceği ve vergilerde bu tür bir düzenleme söz konusu omladığını dile getirmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise “1300 liralık taahhüt bütün yılı kapsayan bir taahhüttür ve ‘vergi dilimine girdiği için 30 liralık, 40 liralık veya 70 liralık düşüş olacak’ diye bir endişeye gerek yok. Asgari ücretin vergi diliminden dolayı bin 300 liralık belirlenen rakamın altına düşürülmemesi için elimizdeki maliyet tablomuzu tekrar gözden geçireceğimiz ifade ediyoruz. Maliye Bakanı ile bu konuyu karşılıklı değerlendiriyoruz. Ağustos ola hayrola.” Demişti. Kısacası bakanlıkların açıklamalarına bakılacak olursa vergi dilimiyle ilgili bir çalışma olmasa bile asgari ücretlinin maaşında azalma olmaması için bir çalışmanın yapılabileceği görülüyor.  Zaten zor durumda olan asgari ücretliye müjdelenen zamların kısa zaman içerisinde ceplerinden çıkmaması için bakanlıkların çalışmalar yapması bekleniyor.


Kamudan haberler, gündem haberleri, son dakika gelişmeleri ve daha fazlası kamupersoneli.net adresinde…

Kamupersoneli.net | Ankara