Ekonomi

Asgari Ücret Konusunda Alo 170'e Hala Şikayet Geliyor ( Paranızı Kaptırmayın )

Asgari Ücret Konusunda Şikayetler devam Ediyor. Yılbaşında Asgari Ücretin 1300 TL olmasından sonra bazı işverenlerin işçilerine söz konusu zammı yansıtmamak için çeşitli sahtekarlıklara başvurduğu haberini daha öncede yapmıştık. Bilindiği gibi AK Parti hükümetinin 1 kasım seçim vaatleri arasında bulunan “asgari ücretin 1300 TL olması” yılbaşından itibaren geçerli olmuş ve asgari ücret 1300 TL olarak belirlenmişti.


Hala 1000 TL Ödeyen İş Yerleri Olduğu İddia Ediliyor
Söz konusu zam haberinden sonra bazı işverenler , çalışanlarına “bu miktarda ödeme yapamayız. 1000 TL olarak devam edelim. Hesabınıza 1300 TL yatırayım, 300 TL’yi geri getirin” dediği öğrenilmişti. İşinden olma korkusu yaşayan çalışanlarda ister istemez konuyu kabullenmişti. Konuyla alakalı bir kaç çalışanın şikayeti doğrultusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçmiş söz konusu firmalara ceza yağdırmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileri de bir çok sahtekarlık durumuyla karşılaşmış ve gerekli işlemleri başlatmıştı. 

Konuyla alakalı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Süleyman Soylu çalışmalara hız verildiğini ve işçinin hakkına konan tüm işverenlere gerekli cezaların verileceğini söylemişti.

Vatandaşlar konuyla ilgili şikayetleri Alo 170 üzerinden ilgili birimlere iletebilirler.

Kamudan haberler, gündem haberleri, son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamu personeli sitesinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından her yerde haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara