Ekonomi

Asgari Ücretle Çalışanlar Ne Kadar Kredi Çekebilir ?

Bankalar ihtiyaç kredisi, konut kredisi veya diğer kredileri verirken kişilerin gelir düzeylerini ön planda tutuyor. Verilecek kredinin limiti, kişinin gelirine göre belirleniyor. Peki asgari ücretle çalışan bir kişinin çekebileceği kredi miktarı nedir?

Kredi limitinin yanı sıra kredi kartı limitleri bile kişilerin gelirlerine göre belirlenir. Kişilerin geliri arttıkça kredi kartı limitleri de kredi limitleri de artış gösterir.

Ülkemizde asgari ücret net 1.300 TL olarak uygulanmaktadır. 2017 yılında asgari ücretin değişip değişmeyeceği konusu ise henüz netleşmedi. Durum böyle olunca asgari ücretle çalışan bir kişi bir memur kadar maaş almamaktadır. 

Bankalar, kullanılacak kredi miktarlarını kişinin gelirine göre belirlemekle beraber, kredinin aylık taksit miktarlarını belirlerken de kişilerin gelirlerini göz önünde bulundurmaktadır. Kredilerin aylık taksit tutarları bankalara göre değişmektedir. Genel olarak aylık ödenmesi gereken taksit tutarı kişinin gelirinin 1/3’ünü geçmez. Asgari ücretle çalışan bir kişinin aylık ödemesi gereken taksit tutarı ortalama 433 TL’dir.

Asgari ücretli çalışanlara verilen kredi miktarlarının üstünde kredi kullanmak isteyen vatandaşlar için bankaların, ipotekli kredi seçenekleri vardır. Bu kredi, ipotek ettirilebilecek bir taşınmazın bulunması durumunda kullanılabilmektedir.

Kamupersoneli.net