Ekonomi

Asgari Ücretlilere Beklenen Müjde Geldi !

Ekim ayında vergi dilimleriyle alakalı güncelleme nedeniyle, asgari ücretlilerin maaşlarından kesinti olacağı konusu gündemde olan konulardan biriydi. Hükümet, asgari ücretlilerin maaşından kesinti olmaması için çalışmalar yapılacağını açıklamıştı.

Verilen söz tutuldu, asgari ücretlilerin maaşından vergi dilimi kesintisi yapılmayacak. Vatandaşın maaşından 70 lira kesinti olmayacak. Hatta maaşı asgari ücretin üzerinde olup vergi dilimine takılan vatandaşların ödemesini de devlet karşılayacak. 

Yaklaşık 8 milyon asgari ücretlinin uygulama sayesinde yüzü gülecek. 1.300 TL olarak belirlenen asgari ücrette düşüş yaşanmaması için asgari geçim indirimi sağlanacak. Böylelikle asgari ücretlilerin eline geç net miktar 1.300 TL’nin altına düşmemiş olacak.

Maliye Bakanı Naci Ağbal konuyla alakalı olarak: “Biz söz vermiştik, asgari ücret bin 300 liranın altına düşmeyecek. Ekimde bir bekâr için ücret bin 231 liraya düşüyor yani son üç ayda 69 lira azalma meydana gelecek. Evli eşi çalışmayan biri, bir çocuğu var bu kişinin maaşı bin 344 lira normalde maaşı şimdi bin 274 lira oluyor.

Yani bin 300 liranın altına düşüyor. Biz diyoruz ki bu maaş düşmeyecek. Asgari ücret alanlardan maaşı düşmüşse kaç lira düşmüşse biz bunu tamamlayacağız. Evli, iki çocuklu kişinin maşı bin 300 liradan 25 lira aşağı düşüyor. Bunu tamamlıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Kamupersoneli.net