Ekonomi

Bakanlık Harekete Geçti! Çiftçiler Unutulmadı

Hükümetin çiftçilere desteği sürecek, Başbakan Binali yıldırım’ın doğu ve güneydoğu çıkarmasının sonrasında bölgenin ayağa kaldırılması sürecinde başrolü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üstlenecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde zarar gören çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve ileriye dönük projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalara başladı.  Yapılacak çalışmalarla damızlık çiftlikleri kurulacak, meralar ıslah edilecek, damla sulama yaygınlaştırılacak, Üniversitelerce görevlendirilecek akademisyenlerin katkıları ile çiftçiler tarım konusunda bilinçlendirilecek.

Meralar Islah Edilecek Büyük bir çoğunluğu doğu ve güneydoğu anadolu bölgesinde bulunan fakat bölücü terör örgütünün tehditleri sebebiyle yıllardır kullanılamayan mera, yaylak ve kışlakların yeniden ıslah edilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak! söz konusu çalışmalar için toplam 2 milyar TL para harcanacak.  

Ayrıca bölgede damızlık çiftlikleri kurularak Türkiye’deki et fiyatı sorununa da çözüm bulunacak. Haberimizin başında da belirttiğimiz üzere damla sulamanın yaygınlaştırılması içinde çalışmalar son sürat devam ediyor, damla sulamanın yaygınlaştırılması ile birlikte bölgedeki kaçak elektrik kullanımı sebebiyle çoğalan orantısız su tüketimi sorunu çözülmüş olacak.  

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA