Ekonomi

Bakanlık Köylüyü Destekleyecek ! Köylünün Gelirleri Artıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, özellikle bozuk orman alanlarında gelir getirici türde ağaçlandırma yaparak ek istihdam alanları aracılığıyla orman köylülerinin gelirlerini arttırmayı hedeflediklerini bildirdi. 


Bakanlıktan yapılan açıklamada, Şanlıurfa’da orman köylülerinin faydalanması amacıyla gelir getirici ürünler için tam destek verildiği vurgulandı. Bu kapsamda Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü, özel ağaçlandırma çalışmasında 2012’de projesi yapılan Halfeti Kavaklıca Köyü Birecik Baraj Havzası’nda bin 700 dekar alanda 70 bin badem ve Antep fıstığını toprakla buluşturdu. Dikimi yapılan fidanlar meyvelerini vermeye başladı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünce (OGM) Kırklareli’deki orman köylülerine ise 2003’ten bu yana 18,6 milyon lira kredi desteği verildi.

Bölgelerin coğrafi şartları göz önüne alınarak uygun projeleri hayata geçiren Bakanlık, Kırklareli’de güneş enerjisi, mantolama süt sığırcılığı, süt koyunculuğu, besi sığırcılığı, mandacılık seracılık, fenni arıcılık ve ekoturizm gibi konularda orman köylülerine 18,6 milyon lira kredi desteği sağladı.

Bin 11 aileye güneş enerjisi, 96 aileye mantolama, 21 aileye kat kaloriferi, 800 aileye süt sığırcılığı, 322 aileye süt koyunculuğu, 12 aileye besi sığırcılığı, 3 aileye mandacılık, 11 aileye seracılık, 27 aileye fenni arıcılık ve 8 aileye eko turizm alanında olmak üzere toplam 2 bin 311 aileye 18 milyon 320 bin lira tutarında kredi desteği verildi.

2016 içinde Kırklareli’deki 251 aileye toplam 2 milyon 300 bin lira kredi desteği verilmesi planlanıyor.

– Projeler çeşitlenerek devam edecek

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, ormanları kırsal kalkınmanın anahtarı konumuna getirdiklerini ve orman köylüleri için çeşitli projeler geliştirdiklerini belirtti.

Orman alanlarında yürütülen faaliyetlerde de orman köylülerinin işçi olarak çalıştırıldığını ifade eden Eroğlu, bu tür projeleri çeşitlendirerek devam ettireceklerini bildirdi.

Eroğlu şunları kaydetti:

“Biz Bakanlık olarak orman köylülerimizin faydasına ne varsa yaptık ve yapacağız. Özellikle bozuk orman alanlarında gelir getirici türlerde ağaçlandırma yapıyoruz. Bölgeye göre ceviz, badem, zeytin gibi türlerde ağaçlandırma yaparak gelirini orman köylülerimize bırakıyoruz. Onlara ek istihdam alanları oluşturuyoruz. Böylece orman köylülerimizin gelirini artırmayı hedefliyoruz.”

AA
Kamupersoneli.net