Ekonomi

Bakanlıktan Açıklama Geldi :"KDV İndirimi Yok"

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı , kısa süre içerisinde bazı medya organlarında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin kırmızı etin ve meyve sebzenin satışında %8 olan Katma Değer Vergisi (KDV) oranını aşağı çekmek için çalışma başladığı yönündeki beyanların Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılmadığını ve bu haberlerin hiç bir şekilde gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan KDV indirimi ile ilgili açıklama da şu şekilde 

​”Haberde iddia edilen öneri, Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) heyetinin 24.03.2016 tarihinde Bakanlığımızı ziyareti esnasında Federasyon Başkanı  Mustafa Altunbilek  tarafından gündeme getirilmiştir. Altunbilek, meyve-sebze ve kırmızı etin perakende satışında yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e çekilmesi talebini sunmuştur.
Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci, geçmişte gübre fiyatlarında benzer indirimin yapıldığını, ancak perakende satışlarına bu indirimin yansımadığını hatırlatarak, “Bu talebinize şahsen katılmam söz konusu olamaz, ama ısrar ediyorsanız Maliye Bakanlığına talebinizi iletebilirsiniz” demiştir.”

O Haber Siteleri Başlıkları Değiştirdi

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklama sonrasında bazı haber sitelerinin başlıklarını ve içeriklerini değiştirdiği görüldü. 

Kamupersoneli.net adresini günlük takip ederek en güncel haberlerden, kamu haberlerinden, sınavlardan ve çok daha fazlasından haberdar olabilirsiniz. Haberleri ve gelişmeleri her an her yerde takip etmeniz mümkün. Kamupersoneli.net’in android cihazlar için geliştirdiği android uygulamasını indirerek en güncel haberleri her an her yerde okuma imkanına sahip olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net