Ekonomi

Başbakan Binali Yıldırım 'dan Bankalara " Vatandaşa, Millete Güvenin!" Çağrısı

Başbakan Binali Yıldırım :” Siz bankacılar, piyasanın gerisinden geliyorsunuz, halbuki piyasanın önüne geçmeniz lazım, arkadan takip etmek meziyet değil, cepheye geçmek lazım, tehlikeleri göğüslemek lazım.Bakın vatandaş göğsünü siper ediyor. Vatandaş koruyor, hepinizi korudu  ! 15 Temmuz’u vatandaş savunmasaydı siz ne yapacaktınız?  Paranızda işe yaramazdı, fiyakanızda işe yaramazdı. Onun için vatandaş sizin işinizi gördü, siz de vatandaşın işini görün. Nasıl göreceksiniz? Öyle kredileri kısmakla olmaz, teminatları 2 yerine 5’e çıkarmakla olmaz.


BU MİLLET SÖZÜNÜN ERİ BİR MİLLETDİR

Vatandaşa , millete güvenin. Bu millet sözünün eri bir milletdir. Ne kadar verdiğiniz para var? Bakıyoruz en kolay çek sistemi olmasına rağmen, %3.2’lik bir kayıp var. Çek’lere de bir düzenleme getirdik. Yılbaşından itibaren uygulanacak. Hadi bütün bunlara rağmen, yine ödenmedi, bu sefer bir ihtar alıyor, tekrar ödemezse hurriyeti kısıtlamaya yönelik ceza da var. Bunları düzenlerken bankalarla iş dünyasıyla konuştuk. Geçmiş tecrübeleri dikkate aldık. İflas erteleme kararı aldık, bunu da hemen yaptık. Öyle hileli iflas erteleme yok. Bunların belirli usulleri var, bunlar yerine gelmeden olmaz. İş hayatında böyle şeyler olmaz. Yürüyecek sürekli tezgah çalışacak, üreteceğiz, bir saniye bile durmak yok.”

BENDEVİ PALANDÖKEN’LE DİYALOG

İstihdamda esnek çalışma sistemine geçtik, uygulamaya başladık. Bağ-Kur (Başbakan ,  burada Bendevi Palandöken’e esprili şekilde sesleniyor) Bendevi baba , %5 prim indirimi yaptık mı?  (konuklar gülüyor…)Esnafların borçlarını yeniden taksitlendirdik mi? rahatlattık mı? taksicilere  ÖTV’siz araçlarını yenileme imkanı getirdik mi? ,  kamyonculara aynı şeyi yaptık mı? daha ne?

SOSYAL DEVLET OLMAK ÖNEMLİ

Sosyal Devlet olmak önemli bir şeydir. Sosyal devlet demek, vatandaşın her türlü derdiyle dertlenmek demektir. Vatandaşın yanında olmak demektir. Sosyal yardımları biz 3 milyardan 24 milyara çıkardık. Şimdi vatandaşın evinde bakım hizmeti var, evinden gidip alıyoruz, tedavisini yapıp geri götürüyoruz. Müzmin bir hastalığı olan vatandaşı hastane yerine evde tedavi ediyoruz. Ayrıca çalışan kadınlarımız için kreş ve gündüz bakım evlerini çoğaltıyoruz.

DEVLET İŞ HAYATINDAN ÇEKİLİYOR

Devlet İş hayatından yavaş yavaş çekiliyor. Eskiden 4 şey diyorduk ; Emniyet , Eğitim, Adalet Sağlık diyorduk.  Şimdi Emniyet, Adalet tamam ikisinde de özel sektör devreye girmeye başladı. Eğitimde özel okulların oranı %14’e ulaştı, sağlık da aynı şekilde. Bir süre sonra artık bu alandan tamamen serbestleşmiş olacağız. Ama emniyet ve adalet devletin asli görevleri arasında olmaya devam edecek.  

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA