Ekonomi

Başbakan Binali Yıldırım'dan Her Kesimi İlgilendiren Bayram Müjdeleri

Primini Zamanında Ödeyene 5 Puan İndirim

Başbakan Yıldırım, primlerini zamanında ödeyen Bağ-Kur’lulara 5 puan indirim yapılacağını, primlerin zamanında ödenmemesi halinde bu imkanın ortadan kalkacağını açıkladı.

Şehit Yakınları Kamu Kurumlarında Vakit Kaybedilmeden İstihdam Edilecek

Şehit yakınlarına devlette iş verme konusu yılda 2 sefer oluyordu, bunu kaldırdık. Allah göstermesin, şehit haberi geldi ve ondan sonra hemen bu haktan yararlanma ve istediği branşına, müktesebatına uygun şekilde, gecikmeden yerine getirilecek.

Taşımacılık Sektörüne Müjde

Yıllardan beri taşımacılık sektörümüzün beklediği bir tedbir alıyoruz. Taksi, şehir içi toplu taşıma yapan dolmuş, minibüs, belediye ve halk otobüsü, bunlar yenilendiği zaman ÖTV’siz alacaklar. Ayrıca sadece yük taşıma amacıyla kullanılan kamyon ve kamyonetler için de bu geçerli.

Terörle Mücadelede Şehit Olanların Yakınlarından ÖTV Alınmayacak

Terörle mücadelede şehit olan kardeşlerimizin yakınlarından bir tanesinden araç alacağı zaman ÖTV alınmayacak. Şehitlerimize ve geride bıraktığı yakınlarına ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Onlar ölü değil, onlar diridir. Onlar bizim kalbimizdedir.

Suriyelilerin Normalleşmesi Mümkündür

Suriye’nin normalleşmesi mümkündür ama bunun için herkesin gerekli fedakarlığı yapması lazım. Stratejik ortaklar, koalisyon ortakları da kanayan Suriye yarasını sarmak durumundadır, daha fazla sorumluluk almalıdır. Biz, barış ve güvenlik için, çözüm kapılarını açmak için gereken gayreti Türkiye olarak gösteriyoruz.

Damga Vergisi

Şirket kuruluşlarında damga vergisi diye bir şey var. Damga, resim, harç vesaire… Bunlarda ciddi reform niteliğinde düzenleme yapıyoruz. Diyelim ki bir tane sözleşme yaptınız, bu sözleşmeden 10 nüsha istiyorlar, her birinden damga vergisi alınıyor. Bunu kaldırıyoruz, bir nüshadan verdi mi bitiyor.

Karşılıksız Çek Verene Ceza

Karşılıksız çek işlemine para cezası geliyor. Tekrar ederse ve alışkanlık haline gelirse bu sefer hürriyeti kısıtlayıcı ceza da arkasında gelecek. Karekod uygulamasıyla da çekin güvenirliliği daha çek alınmadan öğrenilebilecek.

Devamı Geliyor…

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. nerde verdiniz sözler tasoran için hep yalan oyda yok bundan sonra.

  2. taşeron çalışanları olarak,bırakın müjdeyi bizim bayram iznimiz bile yok,neyin adaleti neyin müjdesinden bahsediyorsunuz,bu haksızlığa bir son verin artık,taşeronlar patlamak üzere,seçim oyuncağı olmak istemiyoruz artık.güvence istiyoruz,haklarımızın iyileştirilmesini istiyoruz,

  3. Hep oy verdik akp ye ama bir ise grenedik dehapa verenler giriyo ben anlamadim

  4. Taşeron kadro verilmesini doğru bulmuyorum.biz hobi diyemi üniversite okuduk kpss ye giriyoruz

  5. Sen ne diye okul okumuşsun bilmem âmâ taşeron a kadro geliyor sana bilmem ? taşeron a kadroyu doğru bulmassan taseron larda sana kadroyu uygun bulmuyor.