Ekonomi

Başbakan Binali Yıldırım' dan İstihdam ve Kişi Başına Gelir Açıklaması

Orta Vadeli Program kapsamında hükümetin planlarını ve izleyeceği süreçlerin tüm adımlarını anlatan Binali Yıldırım canlı yayın sırasında aşağıdaki konuşmaları gerçekleştirdi.

” Alt yapı olmazsa, üst yapı olmaz. Alt yapı olmazsa gelişme olmaz. İstediğiniz kadar üretin, taşıyamazsanız , kullanıcıya ulaştıramazsanız bir faydası yok. Tarlada çürür tarım ürünüyse, sanayii ürünüyse taşıma maliyeti üretim maliyetinin üzerine çıkar kimsede almaz.

Kurumsal kalitemizi iyileştireceğiz, Bu da devletin iş yapma alışkanlıklarını, milletin beklentilerine uygun hale getirilmesi. Emreden talimat veren devlet değil, milletin önünü açan işini kolaylaştıran, işini geliştirmesine destek olan bir kamu yönetimi, bir devlet anlayışını ortaya koyacağız.

Orta vadeli program bu 3 yıllık program içerisinde, özet yapıyoruz neyi hedefliyoruz büyümenin artarak devam etmesi.

Tekrarda fayda var , kişi başına gelirin artması, yeni iş aş alanları oluşturulması. Yani istihdam okuldan mezun olan gençlerimiz var, çalışma yaşına gelen vatandaşlarımız için sürekli yatırım yapmamız lazım. Doğu ve Güneydoğu Anadolu destek ve kalkınma hamlesinin ana maksatlarından bir tanesi bu.

Bölgenin istihdam ve kalkınmasını yapmakla beraber, Türkiye’nin genel kalkınmasına da ciddi bir kaldıraç etkisi yapacak. Bunları yaparken, enflasyonu düşüreceğiz, düşmesi için mücadele edeceğiz. Cari işlemler açığını azaltacağız. Tüm bunların anahtarı mali disiplinden asla vazgeçmeyeceğiz. Yani şimdi ikisi bir biriyle bütün , mali disiplinle diğerleri birbiriyle çelişkili gibi görülebilir. Öyle değil bunu geçtiğimiz 14 yılda gösterdik. “