Ekonomi

Bayram Tatili ile Araç Kiralama Oranları Büyük Artış Gösterdi

Okulların kapanması ve tatil sezonunun başlaması sonrasında araç kiralamaya olan talep bayramın yaklaşması ile daha da yoğunluk kazandı. 


Otokoç tarafından yapılan açıklamaya göre, yüksek sezon olarak nitelendirilen araç kiralamaya talebin arttığı bu dönemde erken rezervasyonun önemi de artıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, Avis ve Budget olarak müşterilerine yıl boyunca bekledikleri bu dönemde sıkıntısız bir tatil yaşatmak için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, “Her tür bütçeye uygun, tamamı yenilenmiş ve bakımlı araçlarımız, satış ve satış sonrası hizmetlerimiz ile sezona hazırız. Avis ve Budget olarak müşterilerimizin erken rezervasyon fırsatlarını değerlendirmeleri ve yaz döneminde araçsız kalmamaları için onları önceden bilgilendiriyoruz.” dedi.

Ekici, yeni, geniş ve çeşitli markalarından oluşan araç filosuna sahip olduklarının altını çizerek, “Müşterilerimizin beklenti ve ihtiyaçlarına uygun filo yapısı, yeni model ve marka yelpazesi, geniş araç parkı ve yönetim sistemleri ile hizmet sunuyoruz. Operasyonlarda mükemmellik, araçlarımızın yeniliği, yaygın ofis ağımızla birlikte müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesi alanında rekabetin çok önünde yer alıyoruz. Filomuzda en ekonomikten lüks segmente birçok marka ve modele ait araç bulunuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Bu sezon filolarına BMW2 serisi Cabrio araçları da eklediklerini aktaran Ekici, “Her zaman yeni model araçlardan oluşan filomuzla müşterilerimize en iyi hizmeti vermeyi ilk hedefimiz olarak benimsemiş bir şirketiz.” dedi.

Ekici, Türkiye’nin geniş ağına sahip araç kiralama şirketlerine sahip olduklarını dile getirerek, “Avis ve Budget markalarımız ile 6’sı yurt dışında olmak üzere toplam 132 noktada hizmet veriyoruz. Yurt dışında hizmet verdiğimiz Azerbaycan, Kuzey Irak, Kazakistan ve Macaristan’da bayram tatillerini geçirmeyi planlayan müşterilerimiz bu ülkelerdeki şubelerimiz aracılığıyla Otokoç Otomotiv kalitesi ile hizmet sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.



– Bebek koltuğu ve navigasyon cihazı ek hizmeti



Saatlik araç kiralama markası Zipcar ile de bayram tatilini İstanbul’da geçirecek olanlar için ulaşımda alternatif çözüm sunduklarına işaret eden Ekici, “İstanbul’da 46 stratejik ve merkezi noktada hizmet veriyoruz. Şehir hayatına kolay üyelik sistemi ve modern araçlarımızla benzersiz bir kullanıcı deneyimi yaşatıyoruz. Tüm Zipcar rezervasyonlarında 30 kilometreye kadar ücretsiz yakıt imkanı sunuyoruz.” bilgisini verdi.

Avis ve Budget’in hizmete sunduğu yeni uygulamalarından da bahseden Ekici, “Yeni başlattığımız Avis akıllı telefon uygulamamız Avis Türkiye aplikasyon sayesinde müşterilerimizin araç rezervasyonu, fiyat teklifi gibi her türlü ihtiyaçlarına tek tıkla çözüm sunuyoruz. Avis 360° programımızla hasar ve hırsızlık durumunda muafiyetsiz kullanım, sınırsız kilometre ile sorunsuz araç kiralama hizmeti veriyoruz. 7/24 saat tam destek hattı ile müşterilerimizin her an yanındayız.” dedi.

Ekici, Avis ve Budget iş birliklerine de değinerek, “Araç kiralama sektöründe Fly & Drive, Stay & Drive gibi yeni ürün ve hizmetler, araç paylaşımı gibi trendler, online ve mobil uygulamalar hızla gelişiyor. Biz de bu kapsamda iş birliği yaptığımız şirketlerle müşterilerimize birçok avantaj ve dönemsel kampanyalar sunuyoruz. Avis ve Budget olarak telekomünikasyon, havayolu ve diğer birçok sektöründeki iş birliklerimiz sayesinde müşterilerimizin her dönem yararlanabileceği çok avantajlı fırsatlar sunuyoruz.” ifadelerini kullandı. 

Yaz sezonunda online ödemelerde indirim kampanyası başlattıklarını duyuran Ekici, “Bu sezon ödemelerini ‘www.avis.com.tr’ adresinden online yapan müşterilerimize yüzde 30 indirim uygulamamız ile bütçelerine katkı ve ödemelerinde kolaylık sağlıyoruz. Ayrıca mükemmel müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışımız gereğince müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere bebek koltuğu ve navigasyon cihazı ek hizmeti sağlıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

AA
Kamupersoneli.net