Ekonomi

BES İçin Yaş Sınırı 45 Olarak Belirlendi

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren Bireysel Emeklilik Sistemi’nde düşünülen değişikliklerin detayları yavaş yavaş ortaya çıkıyor. BES’te otomatik katılım için yaş sınırının 45 yaş altı olacağı öğrenildi. 45 Yaşın altındaki çalışanlar otomatik olarak sisteme dahil edilecek ve 6 ay zorunlu olarak 100 TL kesinti yapılmasının planlandığı öğrenildi.

Geçen hafta içerisinde Başbakan Yardımcısı Sn. Mehmet Şimşek Bireysel Emeklilik Sistemi’ne otomatik katılımın sağlanması ile ilgili çalışmaları tamamladıklarını dile getirdi. Habertürk gazetesinden Rahim AK’ın haberine göre BES’e henüz dahil olmayan tüm çalışanların 6 ay boyunca katılım göstermesi ve çalışanlardan aylık 100 TL kesintilerin yapılmasının planlandığı öğrenildi.

45 Yaş Üst Sınır Olarak Belirlendi

Fakat bu katılım için yaş sınırı bulunuyor. BES’e otomatik katılım için üst sınır 45 yaş olarak belirlendi. 45 Yaşın altındaki çalışanlar sisteme otomatik dahil edilecek ve kazançlaarından 100 TL kesinti söz konusu sisteme aktarılacak. Asgari ücretlilerin dahi zorunlu olarak sisteme dahil edileceği öğrenildi.

Kamudan haberler, gündem haberleri, son dakika haberleri, ekonomi haberleri ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından anında ve her yerde haberdar olma fırsatına sahipsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara