Ekonomi

BES'ten Cayanlara Kaçış Yok

Türkiye Sigortalar Birliği (TSB) Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Erkan, ”BES’ten kaçış yok, yapmadan olmaz” dedi.

BES’e otomatik katılım ile giriş yapıp cayma hakkı kullanan kişilerin bundan sonra her 2 yılda bir sisteme dahil edilmesi konuşuluyor. Mevcut sürenin daha erkene çekilerek ‘pişman katılımcının’ tekrardan sisteme kazandırılması amaçlanıyor.

Karar Gazetesi’ni haberine göre, TSB Başkan Yardımcısı Erkan, ilk 6 ayda otomatik katılım ile sisteme katılanların birçoğunun cayma hakkını kullandığını belirterek, otomatik katılıma tanıtım anlamında yeterince hazır olmadan sistemin devreye girdiğini bildirdi.

Başkan Yardımcısı Erkan kamuoyunu olumsuz etkilecek propagandalar yapıldığını belirtirken ifadelerine şöyle devam etti;

“Böylelikle cayma oranları biraz yoğun oldu. Biz olaya pozitif yönden bakıyoruz. Türkiye’de otomatik katılım sistemi hayata geçmiştir, çok önemli bir reform. İlk 6 ayda otomatik katılım ile sisteme dahil olan 2,5 milyon kişiyi azımsamamak lazım. İnşallah önümüzdeki dönemde buradaki eksiklikleri görerek cayma hakkını kullanan 3,5 milyon kişiyi kazanacağız” dedi.

Başkan Yardımcısı Erkan konuyla alakalı şu ifadelere yer verdi;

“Canın da ne zaman isterse paranı çekebilirsin. Bankadaki hesabınızdan farkı yok. Buradaki hesapların kimseye kötülüğü yok. BES’ten kaçış yok, yapmadan olmaz. Başka nerede para biriktireceğiz? Her ay bir kumbaraya para atman lazım. Buradaki sistemde de kumbaraya atmış oluyorsun, üstüne devlet de katkı veriyor. BES, hem vatandaşlar hem de ülke açısından iyi ve hayırlı bir sistem” diyerek konuşmasını bitirdi.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Çok para kazanıyoruz yaaa bes eksikti para almak için yer arıyorlar birde

  2. Ben yararlanamadın sisteme dahil olamadım 1972 doğumluyum bu haksızlık neden yaş sınırı konuldu ömrüm el verdiği sürede çalışıcam inşaAllah emekliliğime çok var daha bizim içinde yapılsın taşörenede kadro verilsin artık verilen sözler yerine getirilsin biz devleti hep destekledik bizide düşünsün artık asgari ücret ile geçinmek çok zor teşekkür ediyorum kolay gelsin sizlere