Ekonomi

Binali Yıldırım'dan Çiftçiye Tarımsal Teşvik Müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım 4 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası tarımsal teşvikler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, tarımsal teşviklerde meydana gelen kafa karışıklığını ortadan kaldıracak önemli bir değişikliğe gidileceğini belirterek teşviklerin çiftçilere yılda 2 dilimde verileceğini, böylelikle çiftçinin aldığı paranın çiftçinin derdine derman olacağını söyledi.


Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Bakanlar Kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında ‘Ekonomik Müjdeler Paketi hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu sonrası gerçekleştirilen basın toplantısına, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başlayan Başbakan Yıldırım, “Öyle inanıyorum ki bugünkü müjdeli haberlerimiz ne ilk ne de son olacak. Bundan sonra da milletimizin, vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracak, yaşam kalitesini artıracak bu ve buna benzer kararları aldıkça paylaşmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım, söz konusu paketin yatırım yapana, işe başlayacaklara, tarım sektöründe faaliyet gösterenlere,  esnafa, turizmciye, işçiye, emekliye ve gençlere yönelik olduğunun altını çizdi.

“Tarımsal teşvikleri anlamlı hale getireceğiz”

Toplantıda ekonominin her alanında yapılacak devrim niteliğindeki köklü değişiklikleri bölümler halinde anlatan Yıldırım, tarım alanında yapılacak değişiklikleri de açıkladı. Yıldırım, tarımsal teşviklerdeki kafa karışıklığını ortadan kaldıracaklarının altını çizerek, teşviklerde verilen bu destekleri anlamlı hale getireceklerini söyledi.

Yıldırım, “Yılın içerisinde 2 dilimde vereceğiz. Bunlar Maliye’nin imkânları bakılacak. Hangi aylar ne zaman olacağına karar vereceğiz. 2 sefer destek vereceğiz yılda. Hiç değilse çiftçimiz, köydeki vatandaş, aldığı para da bir işini görsün, bir derdine derman olsun. Şimdi bir parça 1 ay alıyor, öbür parçayı öbür ay alıyor, onu değerlendiremiyor. Ondan fazlasını borçlanmış oluyor bir işine yaramıyor. Dolayısıyla destek daha anlamlı hale gelecek. Bu da önemli bir değişiklik.” ifadelerini kullandı.

“Lisanslı depoculukla üreticiler ürünlerini daha yüksek düzeyde değerlendirme imkânını elde edecekler”

Başbakan Yıldırım, sertifikalı ürün borsası konusunda yapılacaklara ilişkin açıklamayı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in yapmasını istedi.

Çelik ise lisanslı depoculukta yasal düzenleme yapıldığını belirterek, “Lisanslı depoculuğa geçilecek ve bu şekilde ürün borsası kurulacak. Neticesinde de üreticilerimiz ürünlerini çok daha yüksek düzeyde değerlendirme imkânını elde etmiş olacaklar” dedi.

Yıldırım, “Demek ki arada aracı, tefeci azalacak. Direkt ürünü satın alacakla satacak bir şekilde buluşacak ve burada hem üretenin malı değer kazanacak hem de alan daha iyi değerlendirecek. İstediği zaman satacak. Yani borsada parasal işlemler gibi ürünler de geleceğe yönelik bir parasal araç gibi kullanılacak.” değerlendirmesinde bulundu.​

Son dakika haberleri, teşvik haberleri, hibe haberleri, tarım haberleri ve daha fazlasından haberdar olmak için kamupersoneli.net adresini takipte kalın.

Kamupersoneli.net  | Ankara