Ekonomi

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) İçin Tüm Bedel Çalışanların Maaşından Kesilecek

Bireysel Emekliliği otomatiğe alacak olan sisteme katılımın şartları belli oldu. 50’den fazla çalışana sahip şirketler, işe alımda 45 Ysaş altında olan kişilere BES yaptırmak zorunda kalacak. Prim, Çalışanın maaşından kesilecek. BES’ten çıkmak isteyen ise hemen söz konusu sistemden çıkamayacak. Türkiye’deki tasarrufların arttırılması maksadıyla geliştirilen Bireysel Emeklşilik Sistemi’ne katılım sayısını arttırmayı hedefleyen hükümetin getirmeyi düşündüğü “otomatik bes sistemi” için son aşamalara gelindi. Sigorta şirketleriyle paylaşılan son taslağa bakıldığında otomatik katılım sadece işe yeni giren kişileri kapsayacak.


Tüm Maddi Yük Çalışanda Olacak

Söz konusu sisteme otomatik girişler için vatandaşa iş veren işletmede bulunan çalışan sayısına bakılacak. Zorunlu Bireysel Emeklilik’te işin maddi yükü çalışan tarafından karşılanacak. İş verene herhangi bir maddi yük olmayacak. Sigorta sektörünün önde gelen bazı uzmanlarının ifadelerine göre yurt dışında uygulanan sistemlere bakıldığında işvereninde pay verdiği ve ülkemizde böyle bir sistem uygulamasının tepki çekebileceğine dikkat çekiliyor.

Kamu haberleri, gündem haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamu ve ekonomi haberleriyle ilgili son dakika bildirimleri almak için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. Kamupersoneli.net’in forumlarını ziyaret edebilir, ücretsiz üye olabilir, yeni başlık açabilir, başlıklara mesaj yazabilirsiniz. Bizleri sosyal medyadan takip etmek için sayfanın üstünde bulunan sosyal medya bağlantılarını kullanabilirsiniz. Sayfanın altında bulunan yorum kısmı sayesinde bizlere ve diğer ziyaretçilere konu hakkındaki yorumlarınızı iletebilirsiniz.

Kamu Personeli | Ankara

Bir Yorum

  1. allaah aşkına askeri ücretli 2 bin tl alıyormuş gibi sanki birde bireysel emeklilik sistemini yumurtladılar verdiğin 1300 tl bunun 150 kesilirse geriye ne kalacak kirasınmı versin,elektirik su,borcunu birde bakkala borcu varsa onumu versin cocugu varsa eğitim parasını nerden verecek bu askeri ücretle çalışan kişiler bizi avrupadai yabancıların sistemiylye kıyaslıyor onlar bizden 3 katı maaş almaktalar nasıl hesap yapıyorlar anlamış değilim iyki maaşımızı 300 tl artılar onuda cok gördüler bu şekilde tahsil ediyorlar açıklarını kapatmak için herhalde bu sistem zorunlu olmasın kişin isteğine göre giriş yapılması yani istegen girsinistemeyen irmesin madem halkını düşünüyorsan bu katkıyı devlet kendisi versin Allah askeri ücretle çalışana sabırlar vrs maaşını almadan vergisini devlete ödüyen kesim biziz holdik,şirket sahipleri,bir yol bulum vergilerini ödemiyorlar zarar .inşaat ,onarım göteriyorlar yeter artık alt tabaka insanları ezmeyi bırakın çocuklarımızla ailemizle yaşyalım

  2. Ne kadar saçma bir sistem 1300 lira asgari ücret ypildi nasıl geri alırız diye uğraşıyorlar sanki çok para aliyomusuz gibi 100 lirada ona kesilsin işçi kalan 200-300 lirayla 1 ay geçmişin. Yazık. Akp liydim ama bu sistemler yüzünden soguyorum partiden .

  3. Arkadaş nalet olsun bu sisteminize burnunuzdan fitil fitil gelsin inş. Istemiyorum arkadas