Ekonomi

Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) Otomatik Geçiş Görüşmeleri Başladı

 TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Türkiye Varlık Fonu kurulmasıyla ilgili düzenlemelerin tasarıdan çıkarılarak alt komisyonda ele alınacağını ve teklif olarak yeniden komisyonun gündemine geleceğini bildirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, gündeminin ilk sırasına alınan 45 yaş altı ücret karşılığı çalışanların, iş verenleri aracılığıyla otomatik olarak bir emeklilik planına dahil olmasını içeren Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmelerine başlandı.

Usul üzerine söz alan muhalefet milletvekilleri, gündemin ikinci sırasında yer alan Varlık Fonu Kurulması ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına ilişkin “torba kanun” eleştirisinde bulundular.

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, tasarının kendilerine zamanında gelmediğini ifade etti.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Hakkari ve Cizre’nin il olmaktan çıkarılması ve belediyelere kayyum atanmasına ilişkin düzenlemelerin kabul edilemez olduğunu savundu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Bilgiç, partilerin komisyon sözcüleriyle yaptıkları görüşmeler sonucu, Türkiye Varlık Fonu Kurulmasına ilişkin düzenlemelerin tasarıdan çıkarılacağını dile getirdi.

Varlık Fonu kurulmasına ilişkin düzenlemeleri içeren maddelerin, oluşturulacak bir alt komisyonda yeniden ele alınarak, iki gün içerisinde teklif olarak yeniden komisyonun gündemine geleceğini bildiren Bilgiç, tasarıdaki eleştiri alan bazı maddelerin de yeniden ele alınabileceğini söyledi.

Bilgiç, “Uzlaşma, her konuda hemfikir olma anlamına gelmiyor. O zaman demokrasinin, siyasi partilerin anlamı kalmıyor. Tek sesliliğin olduğu sistemde demokrasiden söz etmek mümkün değil. Farklı yaklaşımlar olacak ama üzerinde uzlaşılabilen alanlarda da uzlaşacağız.” dedi.

Daha sonra Maliye Bakanı Naci Ağbal, ilk sırada bulunan Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde sunumuna başladı.

AA
Kamupersoneli.net