Ekonomi

Borsa İstanbul'dan 'Herif' Açıklaması Geldi

Borsa İstanbul son zamanların en büyük işlemlerini yapan gizemli yatırımcı ‘herif’ olarak anılan kişi hakkında açıklamalarda bulundu. Geçen hafta bloomberg’in haberine göre ‘herif’ olarak anılan ve ismi açıklanmayan yatırımcının bir yazılım geliştirdiği ve geliştirdiği yazılım sayesinde ciddi kazançlar sağladığı hakkında bir haber yapılmıştı.Uzmanların ‘Herif’ kod adını verdiği yatırımcının geliştirdiği algoritma ile İstanbul Borsa’sında çok fazla işlem yaptığı ve bu işlemlerden çok ciddi miktarlar kazandığını dile getirmişti.

Borsa İstanbul’dan medyada son zamanlarda gündemden düşmeyen ‘herif’ hakkında açıklama geldi.

“Dün bazı basın organlarında, Borsamızda gerçekleşen işlemlerle ilgili olarak muhtelif haberler yayınlanmıştır. Bunlara ilişkin olarak, Borsamız piyasalarında işlem gören paylarda gerçekleşen her türlü fiyat ve miktar hareketlerinin, Borsamızda kurulu olan ve belirli kriterlere göre çalışan gözetim sisteminin yanı sıra, bu paylar hakkında Borsamıza ulaşan ihbar ve şikayet başvuruları ile yazılı ve görsel basında yer alan haberlerin de dikkate alınması ve değerlendirilmesi suretiyle rutin olarak izlenerek ve incelenerek, şüpheli hallere rastlanıldığı durumlarda yetkili mercii olan Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) iletilmektedir. Kamuoyunun bilgilerine arz ederiz.”

Körfez Bölgesindeki Yatırımcılar Olabilir

Hurriyet gazetesi ve internet sitesi konu hakkında araştırmalarını derinleştirmiş ve ‘herif’ ‘in tek bir kişi olmadığı Körfez ülkelerindeki yatırımcılar olduğunu iddia etmişlerdi. Ulaşabildiğimiz bazı kaynaklar bu araştırmaların doğruluk olasılığının yüksek olduğunu dile getirdi. Uzun zamandır gündemi meşgul eden ‘herif’ ‘in tek bir kişi olmadığı ve bir yatırımcı grubunun bu işlemleri yaptığı ihtimali daha yüksek görülüyor.

Bazı Günler 450 Milyon Dolarlık İşlem Yapıyor

Bir kaç gün önce yapılan haberlerde HERİF hintli bir yatırımcı denilmişti. Çeşitli gazete ve internet sitelerinde HERİF lakabıyla anılan yatırımcının Hindistan vatandaşı bir yatırımcı olduğu haberleri yapılmıştı. Yatırımcı bazı günlerde Borsa İstanbul’da 450 milyon doları bulan işlemler yapıyor…

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. voleyi vurup gidecek herif. bizim fukara küçük yatırımcının elindekini süpürüp gidecek. küçük yatırımcı kendisine dikkat etsin. sonra siyasiler çıkıp açıklama yapar: ben mi dedim size borsa da yatırım yapın diye.