Ekonomi

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü 2018 Yılı Bütçe Hazırlık Çalışmalarına İlişkin Duyuru Yayımladı!

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü, yayımladığı bir açıklama ile 2018-2020 Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı hazırlık çalışmaların başladığını duyurdu. 

2018 – 2020 DÖNEMİ BÜTÇE HAZIRLIK ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, 2018-2020 dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı hazırlık çalışmalarının, Orta Vadeli Program ve Orta Vadeli Mali Planın idarelerin ihtiyaçlarını dikkate almak suretiyle hazırlanabilmesi amacıyla başladığını duyurdu. 

Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan duyuru, 

Orta Vadeli Program ve Orta Vadeli Mali Planın idarelerin ihtiyaçlarını dikkate almak suretiyle hazırlanabilmesi amacıyla, 2018-2020 dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı hazırlık çalışmalarına başlanmıştır.

Kamu idarelerinin öncelikle orta vadeli mali plan eki tavanlara esas olmak üzere 2018-2020 dönemine ait hizmet öncelikleri ve hedefleri doğrultusunda ödenek ihtiyaçlarını ve gelir tahminlerini içeren bütçe tekliflerini, 2018-2020 dönemi Bütçe Hazırlama Rehberi Taslağında belirtilen genel ilkeler ve standartlar çerçevesinde, 10 Temmuz 2017tarihine kadar e-bütçe sistemi üzerinden Bakanlığımıza iletmeleri gerekmektedir.

Kamu idareleri ile bütçe görüşmeleri alınan teklifler çerçevesinde, orta vadeli programın yayınlanması öncesinde Bakanlığımızca belirlenecek ve ayrıca ilan edilecek takvime göre yapılacaktır.

Kamu idareleri, orta vadeli program ve orta vadeli mali planın yayınlanmasını takiben bütçe tekliflerini, Bütçe Çağrısı ve eki Bütçe Hazırlama Rehberine uygun olarak, en geç Eylül ayı sonuna kadar e-bütçe sistemine girecek ve aynı süre içinde yetkilileri tarafından imzalanacak yazıyla Bakanlığımıza göndereceklerdir.