Ekonomi

Çalışan Anne ve Babalara Müjdeli Haber! Kimler Yarım Gün Çalışma Hakkı Alacak?

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu, Çalışan anne ve babalara çocuğu okul çağına gelene kadar yarım gün çalışma hakkı tanıyan düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, ailede anne ya da baba bu haktan faydalanabilecek derken, söz konusu düzenleme için haftaya bakanlar kurulunda imzaya çıkılacağını açıkladı.

AİLEDE İKİ ÇALIŞAN VARSA BİRİ FAYDALANACAK

Müezzinoğlu: “Ailede iki çalışan varsa biri için tanınan bir hak. Evladı ilkokula başladığı 66 aylık oluncaya kadar ki sürede yarım zamanlı çalışabilecek.

DÜZENLEME HERKESİ KAPSAMIYOR

Bazı alanların istisnası var. Mesela sağlıkta, savunma sanayinde var. Çok stratejik alanlarda var. Hastanenin mesul müdürü, eczane mesul müdürü, burada bir mesuliyet varsa yarım zamanla hakla bu giderilmiyor. Atıyorum bir yerde 50-100 hemşire çalışıyor buralarda değil. Stratejik yerlerdeki kişiler istisna olacak. %90 oranda anne veya baba bu haktan yararlanacak.

HAFTAYA BAKANLAR KURULUNDA İMZAYA ÇIKACAK

Bu hafta içerisinde bakanlar kuruluna bu konu imzaya atılacak. Bugün buraya gelirken, Sağlık Bakanlığımızdan bu anlamdaki cevabı net alamadık. Bu hafta yetişirse imzaya gidecek, yetişmezse sonraki haftaya kalacak. “

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA

Bir Yorum

  1. Çocuk istismarı %700 oranında artmış geçen yıllara göre. Bu zamanda çalışan anneler olarak çocuklarımızı emanet edecek bir yer bulamıyoruz. Çocuklarıma daha fazla vakit ayırmak istiyorum.Yasanın en kısa zamanda uygulanmasını bekliyoruz….

  2. yasa biran önce çıkmalı. çalışan anneler olarak çocuklarımızla daha fazla ilgilenmek istiyoruz.