Ekonomi

Çalışan Babalar için Müjdeli Haber ! Kısmi Çalışma Hakkından Nasıl Faydalanılır?

 Çalışan Babalar için Yarım Gün Mesai

Kısa süre önce yürürlüğe giren yarım zamanlı çalışma imkanından babalarda faydalnabiliyor. Fakat bu imkandan yararlanmak isteyen babaların eşlerinin de çalışıyor olması gerekiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sn. Mehmet Müezzinoğlu’nun konu hakkındaki açıklamalarını daha önce siz değerli ziyaretçilerimizle paylaşmıştık.

Kısmi zamanlı çalışma imkanının getirilmesindeki en büyük amacın çocukların okul çağına gelene kadar ailelerinden en az bir kişiyle beraber olması olarak açıklanmıştı. 2016 Nisan ayında yasalaşan ve geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren uygulama hem çalışan annelerin, hem de babaların yüzünü güldürdü.

Yönetmelikle birlikte anne ya da baba evlatları okul yaşına gelene kadar yarım zamanlı çalışabilecekler. Bu haktan faydalanmak için çalışanın kısmi çalışma talebini 1 ay önceden işverene yazılı olarak bildirilmesi gerekiyor. Maaş çalışılan süreye orantılı olarak iş veren tarafından ödenecek. İşçi Kısmi çalışma talebinde bulunduğu için işten çıkartılamayacak.

Kamu personeli haberlerinden, gündem haberlerinden, ekonomi haberlerinden ve çok daha fazlasından anında haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz…

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA