Ekonomi

Çalışanların Kıdem Tazminatı Konusunda Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, NTV’de merak edilen soruları yanıtladı. Bakan Müezzinoğlu’nun konuşmasında en merak edilen konulardan birisi de Kıdem Tazminatı konusuydu. Bu konuyla ilgili Bakan Müezzinoğlu, düzenlemelerin yapıldığını, sabırlı olunması gerektiğini, Nisan ayı sonrası bu konuların açıklığa kavuşturulacağını belirtti.

İşte Kıdem Tazminatı ile İlgili Açıklamalar:

Bakan Müezzinoğlu konu ile ilgili olarak: “Bazı haklar var, o kazanımlardan geri adım atmıyoruz. Mevcutlarda kazanımlardan yüzde 10’luk geri adım olacaksa, onlara ‘Mevcut statü ile devam edin’ diyeceğiz. ‘İster burada devam et, istersen fona gel’ diyeceğiz.” dedi.

Bakan Müezzinoğlu açıklamalarında, taşeron konusuna, işsizlik konusuna, genel sağlık sigortası konusuna, büyükanneye torun maaşı konusuna, emekliye promosyon ödemeleri konusuna, kamuda fetö ihraçları konusuna da değindi.

Kıdem Tazminatı Nedir?

Kıdem tazminatı, işçinin çeşitli sebeplerden dolayı işinden ayrılırken işveren tarafından 4857 sayılı İş Kanunu gereğince ödemek zorunda olduğu bir tazminat şeklidir. Kendi isteğiyle işten ayrılan kişilere kıdem tazminatı ödenmez. Kıdem tazminatı sayesinde işçilerin gelir ve iş güvenlikleri sağlanmış, gereksiz işten çıkarmaların ve olumsuz etkileyici durumların ortaya çıkmasının önüne geçilmiştir. Ayrıca işçiler onca zaman çalıştıkları, hizmet ettikleri kurum ve kuruluşlardan ayrılırlarken yıpranmasının karşılığı, yıpranma payına benzer olarak aldıkları bir ödül gibi düşünülebilir. 

Kıdem Tazminatı ile ilgili gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Kamupersoneli.net | Ankara