Ekonomi

Çalışma Bakan Selçuk'tan Önemli Asgari Ücret Açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk “Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk Toplantısını 6 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklama şöyle;

 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 6 Aralık 2018 tarihinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek. 

Çalışma Genel Müdürü’nün başkanlık edeceği toplantıya, İş Sağlığı Genel Müdürü veya Yardımcısı, TÜİK, Hazine ve Maliye Bakanlığı temsilcisi, Ticaret Bakanlığı temsilcisi ile en çok üyeye sahip işçi konfederasyonundan 5, işveren konfederasyonundan 5 üye katılım sağlayacak.

Açılış toplantısı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un katılımı ile 6 Aralık Perşembe günü saat 11’de Bakanlığımızda gerçekleştirilecek. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Aralık ayı boyunca Çalışma Genel Müdürü başkanlığında teknik çalışmalarını gerçekleştirecektir. Açılış toplantısını izleyen iki hafta içinde ikinci ve üçüncü toplantı TÜRK-İŞ ve TİSK’in ev sahipliğinde yapılacaktır. 

Komisyonun çalışmalarının sona ermesini takiben Aralık ayının son haftasında Bakanlığımızda son toplantı yapılacaktır. Bu toplantıda, komisyonca belirlenen asgari ücret Sayın Bakanımız tarafından kamuoyuna açıklanacaktır. 

Ayrıca Asgari Ücret Komisyonu’nun  yapısında 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile esaslı bir değişiklik yapılmamış olup sadece değişen kamu kurumlarının isimleri güncellenmiştir.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; “ Asgari ücrete ilişkin çalışmalarımızı işçilerimizin memnuniyetini ve piyasa dengelerini de göz önünde bulundurarak, sosyal taraflarla istişareye önem vererek yürüteceğiz. Gelecek hedeflerimizde daha da iyi noktada olmasını umut ettiğimiz asgari ücreti devraldığımız noktadan çok daha ileri noktaya taşıdık. 2019 yılı Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmalarımızın çalışan ve işverenlerimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum” açıklamasını yaptı.

Bir Yorum