Ekonomi

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu: İhraç Edilenlerin Emeklilik Hakları Ödeniyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu NTV Ankara İstihbarat Şefi Ahmet Ergen tarafından kendisine sorulan soruları yanıtladı. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle;

İşsizlikteki artışın sebebi zor bir yıl geçirmemiz. 2016 yılı çok zordu. Terör eylemlerine karşı yoğun mücadelede bulunduk. Rusya ile kriz ve bu krizin turizme getirdiği olumsuzluklar, 15 Temmuz darbe girişimi.

GSS’DE YENİ DÖNEM

Yaklaşık 7 milyon vatandaşımıza gelir testinize gitmenize gerek yok diyoruz. Vatandaşlar aylık 53 TL ödediklerinde GSS kapsamına girecekler. Emeklilikte yaşa takılanlar sağlık hizmeti alamıyorlardı. Onlarda bu sistemden yararlanacaklar.

BÜYÜKANNE PROJESİ

Büyükanne maaşı projesine talep yoğun. Yaklaşık 105 bin başvuru yapıldı. Bunlardan 27 bin 30’u bizim şartlarımıza uygun. Bu proje dünyaya örnek olsun istiyoruz.

EMEKLİYE PROMOSYON

Emekliye promosyon ödemesi için 16 banka ile protokol imzalandı. Emeklilerimiz promosyon ödemesi için PTT’yi tercih edebilirler.

FETÖ İHRAÇLARI

19 bin 175 kişi görevlerine iade edildi. İhraç edilen personellerin emeklilik hakları ödeniyor. Kişinin emekli maaşının kesilmesi sadece yargı ile olur.

Kamupersoneli.net | ANKARA

Bir Yorum

  1. hainlerin emeklilik hakları yargı ile oluyorsa yargıya taşıyın zormu yaa