Ekonomi

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu: Kıdem Tazminatını Mutlaka Çözmemiz Gerekiyor !

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çeşitli açıklamalar yaparak kıdem tazminatını mutlaka çözmek gerektiğini ifade etti. Bakan Müezzinoğlu ‘ mevcutlar memnunsa aynen devam etsin. Kurumuma güveniyorum iflas riski yok diyorsa devam etsin ‘ dedi. Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu HaberTürk ziyaretinde gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Bakan Müezzinoğlu kıdem tazminatı hakkında mahkemeye gidenlerin yüzde 80’inin tazminatlarını alamadıklarını ifade etti. Bakan Müezzinoğlu ‘ 2001 krizini unutmamak lazım, güçlü şirketler iflas ettiklerinde işçilerin çoğu tazminatlarını alamadılar. Fon olduğunda işveren iflas etse dahi işçi tazminatı alabilecektir. Bunu sendikalara anlatmamız lazım ‘ dedi. 

GSS’ye Yeni Düzenleme

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, TBMM’deki bütçe görüşmelerinin ardından Genel Sağlık Sigortası konusunda yeni bir düzenleme yapılacağını belirtti. Bakan Müezzinoğlu 3 kademeli prim sisteminin yerine tek kademeli prim alınacağını ifade etti.  

Ayrıca Bakan Mehmet Müezzinoğlu Tazminat Sorunun Mutlaka Çözülmesi Gerektiğini Belirtti. 

Kişi Başı 53 TL Alınacak 

Her hangi bir işte çalışmadıklarından dolayı sigortası bulunmayanların GSS primlerinin tespit edilebilmesi için gelir testi yapılıyor. Bir hane içerisinde kişi başı geliri asgari ücretten düşük olanların primleri devlet tarafından ödeniyor. Bu uygulama devam edecek. Yeni sitem ile geliri asgari ücretin üçte birinden fazla olan herkesten 53 TL prim alınacak. 

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Isverenlerin cogu asgari ucretten gosteriyor,yuksek prim yatirmamak icin.ayrica 15 senede fazla bi yerde calismak icin 10 seneye dusurulmeli.zaten yeterince ozel sektor somurusu yasiyoruz biz isciler.sozde haklar bizden yana ama isveren bi yolunu bulup kilifina uyduruyor ve somurmeye devam ediyor.

  2. HÜKÜMET HÜKÜMET OLSA GERÇEKTEN MİLLET İÇİN ÇALIŞSA ZATEN ÇÖZÜLMEYECEK BİR SORUN DEĞİL…