Ekonomi

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu'ndan Çok Önemli Kıdem Tazminatı Açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Ali Can Türkoğlu’nun programında kıdem tazminatına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu burada kıdem tazminatında iki seçenek olacağını ifade ederek şu açıklamayı yaptı;

“4 ANA KOLU ÖNEMSİYORUZ”

“Bugün kıdem tazminatı sistemi ile ilgili toplantıyı gerçekleştirmek istiyorduk, olması için zorluyoruz ama olmayabilir. Kıdem tazminatı yeni sistemde 4 ana kolu önemsiyoruz birincisi hak, ikincisi güvence, üçüncüsü şeffaflık, dördüncüsü de sürdürülebilirlik. Bu dört başlıktan vazgeçmiyoruz. Bu ana parametreler çerçevesinde teknik ekipler çalışmalarını yaptı. İnşallah bugün veya önümüzdeki günlerde paydaşlarımızla görüşmeye başlayacağız.”

“ÇALIŞANLARIMIZIN YÜZDE 80’İ HAK SAHİBİ OLAMIYOR”

“Kazanılmış haklara baktığımızda yüzde 80 hak kaybı var. Yüzde 20’yi geçmiyor hakların alınabilirliği 13 milyon çalışanımızın yüzde 80’i hak sahibi olamıyor.”

“İLK DEFA İŞE GİRECEKLER YENİ SİSTEME DAHİL OLACAK”

“Mevcutta sistemde kalmak isteyenler ben burada kalmak istiyorum diyerek kalabilir veya yeni sisteme geçmek istiyorsa işvereni ile anlaşıp geçebilir. Ancak yeni kıdem sistemi devreye girdikten sonra ilk defa işe girecek olanlar yeni sisteme dahil olacaklar.”

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. Birikmiş olan tazminatlarımızı verin sonra sisteme bizleride dahil edin yazık günah haklarınızı istiyoruz yanlışmı yapıyoruz

  2. hangi eski çalışanlar işverenlerle oturup, anlaşıp bu sisteme dahil olabilir.kimi kandırıyorsunuz anlamıyorum.benim hakkımı korumayana hakkımı helal etmiyorum.

  3. Peki eski haklar nolucak. Hadi yeni ise giren sisteme dahil olacak da geçmişten bu yana çalışanın hakları nolucak. Yada geçmişten feragat edin mi denilecek. Bu arada ozelde çalışırken vatandaş kamuya atandı onun ozeldeki tazminatı yanacakmi. Malum fon özel sektör için şahıs kamuya atanınca fona ihtiyacı olmayacak ki.

  4. İster eski ister yeni sistem olsun bu iş adamları kendi kafalarına göre sistem kuruyorlar