Ekonomi

Çalışmalar Başladı ! Tüm Emekliler için Eşit Zam

 Ayrı Gayrı Olmayacak Tüm Emeklilere Eşit zam Yapılacak

Emekliler için maaş zamları SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamlarına göre, memur emeklileri içinse yapılan toplu sözleşmelere göre belirleniyor.  Söz konusu durumda bazen emeklilerden tepki gelebiliyor. Hükümet emeklilerin mağdur olmaması ve zamların tüm emekliler için aynı oranlarda yapılması için çalışmaları başlattı. Takvim gazetesinin haberine göre, tüm emekliler için eşit zam oranları masaya geldi.

Emeklilerin uzun zamandır dile getirdiği “eşit zam isteği” için yetkililer düğmeye bastı ve çalışmalara başladı.  Emekliler son zamlarını geçen ay aldıllar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine %3,63 zam yapılırken, memur emeklileri için bu oran %5 olmuştu. Bir sonraki zam Ocak 2017’de yapılacak. Fakat o zamana kadar düzenleme hayata geçirilirse, tüm emeklilere eşit oranlarda zam yapılabilecek.  

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden, emekli haberlerinden ve daha nicesinden anında haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.Forum.kamupersoneli.net adresi üzerinden aklınıza takılan her türlü soruyu forumdaki üyelerimiz ve yetkililerimizle paylaşabilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara