Ekonomi

Çeyiz Hesabına Başvurular Yoğun Şekilde Devam Ediyor

Geçtiğimiz aylar itibariyle çeyiz hesabı; hükümetin önemli projelerinden birisi olarak kamuoyuna yansımıştı. Bu haber kapsamında evlenmek isteyen ancak maddi durumları nedeniyle evlenemeyen gençlerin, banka hesaplarında para biriktirmesi ve bir kısmının da devlet tarafından desteklenmesine yönelik bu hesap yoğun ilgi görmüştü.

Başvuruları bankalar aracılığıyla alınan ve 27 yaşını aşmamış gençlere yönelik oluşturulan ödeme planlarıyla sağlanan bu imkan, maddi durumu müsait olmayan dar gelirli gençlerin Dünya evine girmesine olanak sağlayacak. Herkes tarafından duyulan ancak detayları tam anlamıyla bilinmeyen bu çeyiz hesabını inceleyecek olursak aşağıdakileri söylemek mümkündür:

Başvurular nasıl yapılıyor?

Başvurular, bankalar aracılığıyla gerçekleştiriliyor. Maddi durumu iyi olmadığı için evlenemeyen dar gelirli gençler, bankalara başvurularını yaparak çeyiz hesabı açtırabiliyorlar.

Çeyiz hesabına ödemeler nasıl gerçekleştiriliyor?

Bankalara başvurusunu yapmış gençlerin öncelikli olarak içeriye biraz para yatırmaları gerekiyor. Yatırılan paranın miktarına bağlı olarak devlet, üzerine ilavelerde bulunuyor. Geri kalan süreçlerde de belirli taksit tutarlarında bankaya ödemeleri yapan gençler, havuzda para biriktirme olanağına sahip oluyorlar. Böylelikle Dünya evine girecekleri anda paralarını çekerek, ekonomik külfetten bir nebze de olsa kurtularak bütçelerini rahatlatma fırsatı yakalıyorlar. Devlet tarafından yapılan bu katkılar % 20 oranlarına tekabül ederken, gençlerin en az aylık odemesi 100-120 TL civarından başlatılıyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA