Ekonomi

CHP Milletvekili ENGİN:" Amatör Spor Kulüplerinin Sorunlarını Çözmeliyiz"

TBMM Genel Kurulu’nda bir konuşma yapan CHP İstanbul Milletvekili Didem ENGİN, amatör spor kulüplerinin önemini hatırlatarak bu kulüplerin yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti. 

Amatör spor kulüplerinin ülkemizde sporun gelişmesi, genç yeteneklerimizin kendilerini geliştirebilmeleri ve çocuklarımızın, gençlerimizin spor yaparak kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları açısından son derece önemli bir role sahip olduğunu söyleyen Didem ENGİN kısıtlı bütçelerle ayakta kalmaya çalışan amatör spor kulüplerinin, tesis ve altyapı yetersizliği, spor malzemesi eksikliği, sağlık hizmetlerine erişim ve eğitim ihtiyaçları gibi önemli sorunları olduğunu belirtti. 

Özellikle İstanbul’da amatör spor kulüplerinin bu konularda önemli eksiklikler yaşadığını vurgulayan Didem ENGİN, engelli vatandaşlarımız için büyük önem taşıyan engelli spor kulüplerine de değindi. “Engelli spor kulüplerimiz de dahil olmak üzere, amatör spor kulüplerimize gerekli destekleri sunabilmeli, modern standartlarda spor faaliyetleri gerçekleştirebilmelerini sağlayacak tesis ve altyapı sorunlarını çözebilmeliyiz” diyen Didem ENGİN, bu konunun partiler üstü ele alınması gereken bir konu olduğunu söyledi. 

“Katkı sağlamak hepimizin görevi” diyen Didem ENGİN, yerel yönetimlerin de amatör spor kulüpleri arasında ayrım yapmadan ve spora siyasi bir bakış açısıyla bakmadan destek olmaları gerektiğini ifade etti.

Kamupersoneli.net