Ekonomi

Coca Cola'dan Türkiye'ye 10'uncu Fabrika

Coca Cola İçecek firmasından yapılan açıklamaya göre, Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu; Türkiye, Ortadoğu, Orta Asya ve Pakistan’da toplam 10 ülkede, 24 fabrika ve 10 bin çalışanla faaliyet gösteren bölgesel bir Türk şirketi olan Coca-Cola İçecek (CCI), Türkiye’deki 10’uncu fabrikasını Isparta’da açmaya hazırlanıyor.

Açılışta açıklama yapan CCI CEO’su Burak Başarır, “1964 yılından bu yana Türkiye ile beraber büyüyoruz. Bölgesel olarak içinde bulunduğumuz zorlu şartlara rağmen faaliyet gösterdiğimiz coğrafyalara inanıyor, ana hissedarımız Anadolu Grubu ile yatırımlarımıza devam ediyoruz” dedi.

Dünya’nın hacim açısından 5. büyük şirketi olduklarını açıklayan Başarır, ”Türkiye, Pakistan, Orta Asya ve Ortadoğu bölgesinde uzun yıllardır üretim yapıyoruz. Bu süreçte, birçok ekonomik dalgalanma yaşadık. Her bölgede ve her ülkede zaman zaman ekonomik krizlerle karşı karşıya kalıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başarır, Türkiye’de son 10 yılda yaklaşık 1 milyar dolar yatırım yaptıklarının altını çizen Başarır; 

”Türkiye’nin 81 ilinde 300’den fazla bayimiz ve 10 bin kişilik satış ordumuzla hizmet veriyoruz. Son 10 yılda Türkiye’deki satış hacmimizi 2 katına çıkardık. CCI Isparta fabrikası, 220 milyon litre üretim kapasitesi ve 300 kişilik doğrudan ve dolaylı istihdam etkisi yaratacak. Önümüzdeki dönemlerde yine hem Türkiye’de hem de uluslararası operasyonlarımızda yatırımlarımıza devam edeceğiz. Türkiye’de yarattığımız her 1 lira, ekonomiye 6.8 lira kazandırıyor. Doğrudan ve dolaylı olarak 30 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Değer zincirimizde farklı sektörlerde büyümenin lokomotifiyiz. GSYH’ya katkımız Türkiye’de orta ölçekli bir ilimize eşit durumda. Isparta’da hizmete açacağımız yeni fabrikamızın bölgeye yeni bir hareket getireceğine inanıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Kamupersoneli.net