Ekonomi

Dar Gelirli Ailelere TOKİ'den Müjde !

Tunceli Valisi Osman Kaymak, Tunceli’de yaşayan dar gelirli aileleri sevindirecek bir haber verdi.

Vali Osman Kaymak, TOKİ tarafından Tunceli’de dar gelirli aileler için 204 konut yapılacağını ve bunun için başvuruların 20 Eylül itibariyle başladığını müjdeledi.

Tunceli Valiliği’nin talebi üzerine, TOKİ tarafından Tunceli Aktuluk Mahallesi’nde, dar gelirli aileler için 204 konut yapılmasına karar verildi. Başvurular bugün itibariylr başladı ve başvuruların başlaması nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı basın toplantısı düzenledi.

Vali Osman Kaymak, konutların tanıtımını yaparak, bu kampanyadan kimlerin faydalanabileceğini de açıkladı. 

Vali Osman Kaymak konuya ilişkin:
“İlimizdeki konut ihtiyacının karşılanmasına yönelik Toplu Konut İdaresi’nin başlattığı bu projenin ilimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dar gelirli aileler, bu proje sayesinde hayalini kurdukları eve kira öder gibi sahip olacaklar. Hükümetimize ve Toplu Konut İdaresi’ne ilimize yapılan bu yatırımdan dolayı şükranlarımı sunuyorum.

“Vatandaşlarımız konut başvurularını 19 Eylül-21 Ekim tarihleri arasında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yapabilecekler. 2+1 konutlar için 4 bin, 3+1 evler için 6 bin TL başvuru bedelinin yatırılması gerekiyor. Konut geri ödemeleri ile ilgili 15, 18 ve 20 yıl seçenekleri planlanıyor.

Konut fiyatları inşaat sürecinin tamamlanması ardandan duyurulacak. Konutların büyük kısmı dar gelirliler için yapılacak. Ayrıca konut sahibi olmayan orta gelirli vatandaşlarımız içind e konut yapılacak.

Tunceli’de talep fazla olması durumunda yapılacak konut sayısı artabilir önce bir talebi görelim. Hane geliri 3 bin 200 TL’nin altında olan ve konut sahibi olmayan dar gelirli aileler başvuruda bulunabilecek.” dedi.

Kamupersoneli.net