Ekonomi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:" Esnaf Ne Kadar Dinamik Olursa"

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye ne kadar güçlüyse dünyada 2,2 milyar ümmet kendisini yalnız hissetmez.” dedi. 


Bakan Çavuşoğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğinin (TESKOMB) Antalya’nın Manavgat ilçesinde bir otelde düzenlediği olağanüstü genel kuruluna katıldı.

Genel kurulda konuşan Çavuşoğlu, Türkiye’nin 15 yıldır emin adımlarla hedefine ilerlediğini söyledi. Türkiye’nin bu dönemde büyük badireler atlattığını da ifade eden Çavuşoğlu, 15 yılda dünyada ülkeler batarken Türkiye’nin emin adımlarla yolunda ilerlediğini vurguladı. Çavuoşoğlu, bu ilerlemede en büyük katkının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ekonomiye yön veren politikaların yanı sıra esnafın kendilerine verdiği destek olduğunu kaydederek, Türkiye’nin ayakta kalmasında küçük ve orta ölçekli işletmelerinin dinamizmi, inancı ve dürüstlüğünün önemli olduğunu belirtti.

Esnafı desteklemek, zor günlerinde yalnız bırakmamak için ellerinden geleni yaptıklarını anlatan Çavuşoğlu, “Esnaf ne kadar dinamik olursa Türkiye ekonomisi o kadar güçlü olur. Kendinizi ne kadar güvende hissederseniz insanımız da o kadar kendisini güvende hisseder. Türkiye ne kadar güçlü olursa Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti de müzakere masasında o kadar kendine güvenir. Esnaf ne kadar güçlü olursa Türkiye’ye göz dikenlerin gözü oyulur. Türkiye ne kadar güçlü olursa dünyada 2,2 milyar ümmet kendisini yalnız hissetmez, güvende hisseder. Esnafın, milletin verdiği güç sayesinde, güçlü Türkiye sayesinde artık çifte standart içinde olanların çifte standardını, iki yüzlülerin iki yüzlülüğünü doğrudan yüzlerine söyleyebiliyoruz.” dedi.

– “Şanlı bayrağımızı her yerde daha güçlü dalgalandırıyoruz”

Bazı uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının aldığı kararların kendileri için önemli olmadığını ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

“Bizim için önce Allah, sonra millet, esnaf ve işletmecilerimizin ne dediği önemli. 15 Temmuz gecesi sokağa çıkmasaydınız o hainler amaçlarına ulaşacaktı. Cumhurbaşkanımız güçlü liderlik göstermeseydi, Türkiye’nin boyutu şu anda farklı olacaktı. Millet, bu bilinç içerisinde ‘İrademizi kimseye teslim etmeyiz. Seçimlerde, referandumlarda Türkiye ile ilgili kararları biz veririz. Türkiye’ye başkanlık sistemi gelecekse onu da biz getiririz.’ diyerek iradesini ortaya koydu. Bize verilen bu güç sayesinde şanlı bayrağımızı her yerde daha güçlü dalgalandırıyoruz.”

Çavuşoğlu, bu genel kurulun ‘Türkiye’deki sosyal projeleri nasıl destekleyebiliriz. Terör bölgesinde teröre direnen esnafı nasıl ayağa kaldırabiliriz.’ düşüncesiyle toplandığını dile getirerek, 80 milyonun birliğini beraberliğini güçlendirmek için bu genel kurulda olduklarını söyledi. Bu birlik beraberlik sayesinde önlerine çıkarılan engellerin hepsini aştıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, “Dünyanın her yerinde mazlum insanların uğradığı haksızlıklara karşı dik duruyoruz. Bu millete ne kadar hizmetkarlık etsek bizim için yetmez. Bu millete hizmetkarlık bizim için onurdur.” diye konuştu.

Esnaf kredi ve kooperatflerinin kendilerini hiç yalnız bırakmadığına dikkati çeken Çavuşoğlu, “Biz de esnafımızın temsilcilerini yalnız bırakmayacağız. Burada alınacak kararların uygulanmasını, hayata geçirilmesini gerçekleştireceğiz.” dedi.

KAMUPERSONELİ.NET – AA