Ekonomi

Doğalgaz da Ne Kadar İndirim Olacak ?

EPDK Başkanı bu konu hakkında görüşmelere devam edildiğini ve kesin bir fiyat söylenemeyeceğini dile getirdi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ( EPDK ) Başkanı Mustafa Yılmaz , doğalgaz fiyatları ile ilgili indirim yönünde görüşmeler yapıldığını açıkladı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ‘ ın yaptığı doğalgaz açıklamasına ilişkin Sayın Bakanımız bu konu ile ilgili açıklamada bulundu ve çalışmalar ciddi şekilde devam etmektedir.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Berat Albayrak ile eş zamanlı olarak bu konu üzerinde çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu konu ile ilgili en ufak bir iyileşme olması durumunda el birliği tüketicilere bildirimde buluncağız.
İndirimle ile ilgili net  bir rakam verilmesinin şu an zor olduğunu açıklayan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, “İran ile belli bir aşamalara gelene kadar ancak devamı süren bir tahkim süreci olmaktadır. Rusya ile fiyat ile ilgili  görüşmeler sürmeye devam ediyor. Sonuç olarak bunlar sonucunda oluşmuş olacak bir fiyat hakkında net olmadan kesin bir rakam söylenmesi doğru olmaz ” diyerek düşüncelerini bu kelimelerle açıkladı.

Akaryakıt fiyatları için son 10 gün içerisinde olmuş olan artış ve düşüş grafiğine dikkat çeken   Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Başkanı Mustafa Yılmaz, “Merdiven gibi oldu ancak piyasanın dinamik durumu bu. Böyle olması doğal bir durum ve olması da gerekli. Biz bu durumdan şikayetçi değiliz” diyerek değerlendirilmiş olan konuyu dile getirdi.

 Kamupersoneli.net