Ekonomi

Dolar 3.60'ın Altına Geriledi

Dolar/TL’deki olumlu hava sürüyor. Güne 3.62 seviyesinde başlayan dolar fiyatları 3.60’ın altına düştü.

AA’nın haberine göre Dolar/TL, 6 Ocak’tan bu yana ilk defa 3,5977’i gördü.Önceki gün kapanışına göre yüzde 0,57 azalışla 3,5995 seviyesinden işlem görüyor.

Avro fiyatları ise güne 3.82 seviyesinde başlarken ilerleyen saatlerde düşüş eğilimini devam ettirerek en düşük 3.7805 seviyesinin altını gördü. Euro/TL 3.7892 seviyesinden işlem gördü.

Uzmanların, TCMB’nin TL’yi sıkılaştırıcı, döviz likiditesini artırıcı adımlarının 11 Ocak’tan bu yana sürdüğünü, küresel piyasalarda risk iştahınında artmasıyla Türk Lirası diğer ülke paraları karşısında değer kazandı.

Şubat ayı başından bu yana bakıldığında emsalleri arasında en iyi performansı gösteren para biriminin Türk lirası olduğuna dikkati çeken analistler, teknik açıdan dolar/TL’nin 3,60’ın altında kalması durumunda 3.40’ı göreceği düşünülüyor.

 Bu akşam ABD Merkez Bankasının (Fed) 31 Ocak-1 Şubat’ta gerçekleştirdiği toplantının tutanaklarının açıklanacağını belirtiyor. Tutanaklarda, Fed’in bu yılın ilk yarısında faiz artıracağına ilişkin beklentiler üzerinde etkili olabilecek detayların, döviz kurlarının yönü üzerinde belirleyici olabileceğini dile getiren analistler, hafta sonuna kadar da veri odaklı bir seyir izlenebileceğini söyledi.

Kamupersoneli.net