Ekonomi

Dolar Düşüşe Geçti

İstihdam verisinin yüksek olmasıda kurtaramadı
Amerikan doları son 4 ayın en düşük endeksiyle dip seviyelere geriledi. Euro ABD dolarının önünde  %0.5 değerli hale geldi.Federal Rezerv Sistemi (FED)’in tarım dışı istihdam verilerini dikkate alacağı tahmin ediliyor.

Ücretler beklenmedik şekilde düşünce
Dolar son 4 ayın en düşük seviyelerine geldi.Dolar’ın düşüşe geçmesindeki en büyük etken ise Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’den gelen haberler. Amerika Birleşik Devletleri(ABD)’nde tarım harici istihdam beklentilerin üstünde olmasına rağmen ücretlerin umulmadık şekilde düşüşü sonucu dolar endeksi son 4 ayın en dip seviyesini gördü.
10  büyük paranın Amerika Birleşik Devletleri (ABD) doları karşısındaki durumunu takip eden Bloomberg Dolar Spot Endeksi %0.3 düşüş göstererek 1,214.05’de kaldı.

Euro’nun Gerisinde Kaldı

Bu durum Euro’ya yaradı. Euro dolar’ın %,0.5 ilerisine geçti.Amerikan Doları haftalık bazda %0.7 düşüşe geçerek 1.005’ten işlem gördü.

2015 Nisan’ından Bu Yana En Sert Düşüş

Dolar endeksi 2015’in Nisan ayından bu yana en sert değer kaybını Şubat ayında yaşadı.Dünya çapındaki ekonominin yavaşlama göstermesinin Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ye etki edeceği düşüncesi dolarda yaşanan düşüşte çok büyük etkiye sahip oldu.
FED(Federal Rezerv Sistemi)’in bu ayki para politikasını karışık gelen istihdam verisini hesaba katarak yapacağı düşünülüyor. 2015 nisan ayından beri en sert düşüşünü yaşayan ABD doları EURO’nun gerisinde işlem görüyor.

Kamupersoneli.Net