Ekonomi

Dolar Fiyatları Tekrar Yükselecek mi Sorusu Merak Ediliyor

Dolar fiyatlarında düşüş devam ediyor. Merkez Bankası hamleleri ile dolarda düşüş sürüyor. Bu hafta 3,62 düzeyinden güne başlayan dolar, düşüşüne devam edecek mi diye merak ediliyor. Euro fiyatları da düşüşte. Euro 3,85 liranın altına düştü.

Merkez Bankası tarafından duyurulan, ‘1 Ocak’tan önce kullandırdığı reeskont kredilerinin geri ödemeleri lira ile de yapılabileceği’ açıklaması, Merkez Bankasının son hamlesi oldu.

İşte Merkez Bankası Açıklaması:

“1 Ocak 2017 tarihinden önce kullandırılan ve 31 Mayıs 2017 (dahil) tarihine kadar vadesi dolacak olan ihracat ve döviz kazandırıcı hizmetler reeskont kredilerinin, kredi vadesinde ödenmesi kaydıyla, geri ödemelerinin Türk lirası olarak da yapılabilmesine imkân tanınmıştır.”

Merkez Bankası açıklaması, ihracatçı şirketlerin döviz talebini azaltacak. Bu karar ile birlikte dolar ve euro fiyatlarında düşüş devam etti.

İşte Güncel Dolar Fiyatları:

Dolar şu an 3,6201 düzeyinden işlem görüyor.

Dolar Fiyatları Düşer mi Artar mı?

Dolar fiyatlarının düşeceği ya da artacağı konusunda, uzmanların farklı görüşleri olabiliyor. Genel görüş ise siyasi gidişata göre dolar fiyatları da kendisini belirleyecek.

Kamupersoneli.net | Ankara