Ekonomi

Dolar/TL Yeni Haftada Dengelendi

Haftaya yükselişle başlayan dolar/TL, en yüksek 2,9686’yı görmesinin ardından saat 10.15 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,3 artışla 2,9625 seviyelerinde dengelendi.

Cuma günü, küresel piyasalarda artan dolar talebinin etkisiyle gün boyu yükseliş trendinde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,93 primle 2,9615’ten tamamlamıştı. 

Analistler, bu hafta, başta yurt içinde enflasyon, yurt dışında ise ABD tarım dışı istihdam olmak üzere önemli verilerin açıklanacağını belirterek, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen’ın açıklamalarının ardından küresel piyasalarda dolar endeksinin yükselişinin ivme kazandığını dile getiriyor.

Fed Başkanı Yellen, yaptığı açıklamada, gelecek aylarda faiz artışına gidilmesinin uygun olacağını söyledi. Yellen, ekonominin tam istihdam olarak kabul edilen işsizlik oranına ulaştığını ve enflasyonun yüzde 2 hedefine ilerlediğini belirterek, “Daha önce de söylediğim gibi Fed’in faizleri zaman içinde kademeli ve dikkatli şekilde yükseltmesi uygun olacaktır.” dedi.

Avro/TL ise şu dakikalarda avro/dolar paritesinin yatay seyrine karşın önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 3,2950 seviyelerinden işlem görüyor. 

Dolar/TL’de teknik açıdan 2,9550 seviyesinin üzerinde kalınması durumunda yükseliş isteğinin artabileceğini ifade eden analistler, 2,9720 seviyesinin direnç konumuna geldiğini vurguluyor.

Tüm ekonomi ve daha birçok konuda haberdar olmak için her zaman ki gibi kamupersoneli.net sitesini takip edebilirsiniz. Dünya’yı avuçlara taşıyan telefonlarınıza, android uygulamamızı yüklemeniz takip etmekte fayda sağlayacaktır.

AA
Kamupersoneli.net | Ankara