Ekonomi

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı kararları açıklandı

Saat 19.00’da Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında başlayan Ekonomi Koordinasyon kurulu toplantısı saat 23.30’da sona erdi. Çankaya Köşkü’ndeki kritik toplantıda ekonomi konusunda, bankacılık ve finans tedbirleri görüşüldü. Bu tedbirlerin haftaya kamuoyuna açıklanacağı belirtildi.

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında yapılan yazılı açıklamada şu satırlara yer verildi;

“Koordinasyon Kurulu, Başbakan Sayın Binali Yıldırım başkanlığında toplanarak küresel ekonomi ve ekonomimizdeki gelişmeler kapsamlı olarak değerlendirilmiştir.

Bu çerçevede:

1. Kamu maliyesi, bankacılık ve finans sektörü, reel sektör ve işgücü piyasasına yönelik olarak alınması gereken tedbirler kararlaştırılmış olup, teknik çalışmaların tamamlanmasını müteakip hafta içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

2. Avrupa Birliği ile görüşmeleri devam eden Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi ile ilgili devam eden olumlu süreç hakkında ilgili bakanlar tarafından EKK bilgilendirilmiş ve aynı doğrultuda çalışmaların hızlandırılmasına karar verilmiştir.

3. 5 Aralık Pazartesi günü TBMM Genel Kurulunda görüşmelerine başlanacak olan 2017 Bütçesi ile ilgili hazırlıklar gözden geçirilmiştir.”

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında, Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen toplantıya Başbakan Yardımcıları Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Veysi Kaynak, AB Bakanı Ömer Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Başbakanlık Müşaviri Fuat Oktay, TC Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, BDDK Başkanı Mehmet Ali Abken ve SPK Başkanı Vahtettin Ertaş katıldı.

Kamupersoneli.net | AA

Bir Yorum