Ekonomi

Elektrik Borcunda İçerisinde 3 Milyarlık Azalış

Elektrik borcu için 3 Milyarlık Azalış Anlaşması Yapılacağını Açıkladı.
Vergi ve prim için kapsamlı bir iyileşme ilk olarak enerji sektörü adım attı .
Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ) , 3 Milyarlık bir bir gelir elde edilecek bir adım atıldı. Yeniden yapılandırma içerisinde aşağı yukarı 200 Bin kişilik bir kesim bulunmaktadır. TEDAŞ ( Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi  ) ‘ ın alacakları ise tarımsal sulama , resmi kurumlar ve belediyelerden oluşmaktadır. Kayseri haricinde 20 elektirik dağıtım bölgesinde de TEDAŞ ( Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi)’ in alacağı bulunmaktadır. 

Tarımsal sulama alacağının önemli bir kesimi Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinden oluşmaktadır. Yeniden yapılandırma düşünüldüğünü TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi  ) üst yetkilisi dile getirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı  ile yapılacak olan görüşme sonucunda atılması planlanmış olan adımın atılmış olacağı belirtildi.

Elektirik dağıtım şirketlerinin özelleştirilme konusu sonucu özelleşmiş olan dağıtım şirketlerin bazı borç ve alacakların devir alındığını dile getiren TEDAŞ (Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi  ) yetkileri ” Devir alınmış olan alacaklar aşağı – yukarı 3.5 Milyar lira civarlarında idi. Alacakların ise 2014 yılında çıkartılmış olan 6552 yasa kapsamı içerisinde bir bölüm yapılanmış durumda , bu kapsam içerisinde tahsilatların alımlarının devam ettiği açıklandı.

Kamupersoneli.net