Ekonomi

Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır ? Emekli Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır ?

İnsanların kendilerine ve ailelerine daha rahat bir yaşam sunmak için çalışmaları gerektiği kaçınılmaz bir gerçektir. İnsanlar yıllar boyunca çalışıp birikim yapıp, çocuklarına ya da torunlarına yatırım yapmayı hedefliyorlar. Çalışma hayatı boyunca neredeyse herkesin amacı, hem anlık ihtiyaçlarını gidermek hem de geleceğe yatırım yapmaktır.

İş hayatı boyunca düzenli bir şekilde yatırılacak olan pirimler, vatandaşın emekliliğini önemli derecede etkiliyor. Emeklilik hakkı kazanmak için sadece pirim ödemek yeterli olmuyor tabi. Bu pirimler neticesinde bir Sosyal Güvenlik Kurumu’na giriş olması da gerekiyor. Sosyal Güvenlik Kurumları SGK, BAĞ-KUR ve GSS olarak 3 farklı sınıfta hizmet veriyor.

Emekli olan ya da emeklilik yaşı yaklaşan hemen hemen herkes emekli maaşının nasıl hesaplanacağını merak eder. Emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri internet üzerinden online olarak, çok kısa bir sürede yapılabilmektedir.

Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemleri için e-Devlet sistemine giriş yapmak yeterlidir.E-Devlet şifreniz var ise işlemlerinizi e-devlet resmi sitesi üzerinden kolaylıkla yapabilirsiniz. E-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şubesinden e-devlet şifresi edinebilirsiniz. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, ana sayfada yer alan arama butonuna emekli maaşı sorgulama ya da emekli maaşı hesaplama yazarak çıkan ekrandan işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.

Kamupersoneli.net