Ekonomi

Emekli Promosyonlarında Son Durum Ne ?

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 1 Kasım seçimleri öncesinde, emeklilere promosyon verileceğini söylemişti. AKP’nin seçim beyannamesinde yer alan emekli promosyonlarına ilişkin henüz net bir tarih verilmedi.

SGK ve bankaların emeklilere promosyon verilmesine ilişkin görüşmeleri hala bir netlik kazanmış değil. CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, emekli promosyonlarının bir türlü netlik kazanmaması konusuna tepki göstererek: “Emeklilerimiz bir bayramı daha buruk geçirdi” dedi.

1 Kasım seçimlerinden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da emekli olanlara her Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye verilmesini vadetmişti. Bu konuya da değinen Yarkadaş, AKP’nin ise emeklilere promosyon verilmesini kararlaştırdığını hatırlattı.

Yarkadaş: “Neredeyse 1 yıl olacak ama emekli maaş promosyonları ortada duruyor. Bakan değişiyor ama sorun değişmiyor. Bu tam anlamıyla bir aldatmacadır. Bu işi yıl sonuna bırakmayın. KHK’larda gösterdiğiniz aceleci tavrı, emeklinin promosyonu için de gösterin. İşçi, memur ve emeklinin haklarıyla oyun oynamayın” açıklamalarını yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise, emekli promosyonlarına dair: “Bankalarla bir bilek güreşidir devam ediyor.

İnşallah bilek güreşini Sayın Başbakan’ımıza teslim edeceğiz. O, bileği olması gereken şekilde bükecektir. Herhalde bu yılsonuna kadar ümit ediyoruz sonuçlandırırız”  açıklamasını yapmıştı.

Emeklilerin promosyonlarına ilişkin konu netlik kazanır kazanmaz eş zamanlı olarak siteniz kamupersoneli.net’de olacak.

Kamu haberlerinden, ekonomi haberlerinden anında haberdar olmak için ücretsiz mobil uygulamamızı indirmeyi unutmayın.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Yani şu emekli promosyonu için ne söylemeli 3 bakan 1 başbakan değişti .hala tık yoook. Dayan .emeklim

    . Allahtan umut kesilmez .

  2. Emeklinin tercihi promosyon almamak bende emekliyim,bize müstehak iktidar yüzde elli oy aldı yani onbir milyon emeklinin yarısıda bunlara oy verdi biz daha çoook bekleriz kim bilir kaç seçim daha böyle aldatılırız bütün emekliler promosyon yerine bir bardak su içsin

  3. Emeklilere verilecek banka promosyonu bu kadar uzamamalıydı ben bu konuya devlet büyüklerimizden yardım istiyorum