Ekonomi

Emeklilerden %15'lik Gelir Vergisi Alınacak Mı?

Emeklilerde %15’lik Gelir Vergisi Alınacak Mı? Emeklilerin maaşlarından vergi kesintisi yapılacağı dedikoduları ayyuka çıkmışken CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bir soru önergisi verdi. Naci Ağbal ise dedikoduların gerçeği yansıtmadığını böyle bir çalışmanın söz konusu olmadığını belirtti.

%15 Gelir Vergisi Kesilecek Dedikoduları Ayyuka Çıkmıştı

“Emeklilerden %15 gelir vergisi kesilecek” “Emeklilere %15’lik gelir vergisi alınacak” haberleri son günlerde kamuoyunu meşgul ediyordu. Maliye Bakanı Naci Ağbal’a bu soru soruldu. Maliye Bakanı “böyle bir çalışma yok.Kesinti söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Cumruiyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun verdiği soru önergisine cevap veren Maliye Bakanı emekli maaşlarından %15’lik gerli vergisi yapılmasının söz konusu olmadığı açıklamasını yaptı.

Temmuzda Emeklilere  %5 Miktarında Zam

Maliye Bakanı Naci Ağbal , Bağ-Kur ve SSK’dan emekli vatandaşların maaşlarıysa enflasyonla doğru orantılı olarak yapılacak artışların dışında 2016 yılının ilk ayından itibaren 100 Türk Lirası zamlandığını hatırlattı. Bakan enflasyona oranla çok yüksek gerçekleşen maaş zamlarının emekli vatandaşların satın alma güçlerinde artış sağlağını belirtirken, emeklilerin maaşlarından %15’lik bir gelir vergisi kesintisinin mümkün olmadığının altını izdi. Kamu personellerinin tamamının maaş ve ücretleriyle , emekli memur vatadanşların maaşlarında 2016 yılı ocak ayından itibaren yüzde 0.90 oranındaki enflasyon arttırımı da dahil olmak üzere yüzde 6.90 zam yapıldığını ve Temmuz ayından sonra %5 miktarında bir zam daha yapılacağını söyledi.

Kamupersoneli.net