Ekonomi

Emeklilere Çift Maaş ve Promosyon Ödemesi Gerçekleşecek Mi?

Geçtiğimiz günler itibariyle gündeme taşınan promosyon ödemelerinde, soru işaretleri yer alıyor. Konuyla alakalı net bir bilgi olmamasına rağmen; yapılan açıklamalar eşiğinde fikir yürütmeye çalışacağız. Bilindiği üzere açıklamalarda, emeklilere promosyon konusunun gündemde olduğu ancak, yapılacak ödemelerin tatmin etmeyeceği ifade edilmişti.

Bu açıklamalarda da, promosyon ödemesindeki miktarın 26 TL gibi bir tutara denk geldiği, bu nedenle de Başbakan Binali Yıldırım’ ın desteğine ihtiyaç duyulduğu aktarılmıştı. Bunlara ek olarak, Çalışma Bakanı Müezzinoğlu aşağıdaki ifadelere yer vermişti:

” Şu hali ile promosyon ödemesi 26 TL. Başbakanımızın müdahalesine ihtiyacımız var, bir ay süreyle bu konu hakkında konuşmayacağım. ” 

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ nun açıklamasından da anlaşılacağı üzere, promosyon ödemelerinde şuanki düzenleme kapsamında 26 TL gibi bir tutar gün yüzüne çıkıyor.Bu tutarın yukarıya çekilmesi için bir takım düzenlemelerin ve değişikliklerin uygulanması gerekiyor. Ayrıca bu düzenlemelerin, maddi boyutlarının da enine boyuna saptanması da gerekli.

Buradan hareketle sürece ilişkin net bilgiler bulunmuyor. Ancak emeklilere çifte maaç uygulamasının gerçeğe dönüşeceği ya da promosyon ödemelerinde bir artışın gerçekleşeceği vatandaşların ortak kanısı olarak sosyal medya gündemine yansımış durumda.

Yakın tarihte, Çalışma Bakanı, Maliye Bakanı veya Başbakan Binali Yıldırım’ ın konuya yönelik açıklamalarda bulunması muhtemel görülüyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA