Ekonomi

Emekliliği Gelmiş Bağ-Kur'lulara Taksitli Kredi İmkanı !

Pirim borcu olan ve bu nedenle emekliliği gelmiş olmasına rağmen emekli olamayan Bağ-Kur’luların borçlarını ödemesi ve emekli olması artık daha kolay bir hale geldi.

Pirim borçlarını ödeyemeyip emekli olamayan Bağ-Kur’lular, kredi çekerek borçlarını ödeyebilecekler. Üstelik çektikleri kredileri de diledikleri gibi taksitlendirip, ona göre geri ödeyecekler.

Geçtiğimiz ay pirim borçlarına ilişkin çıkarılan af yasası, Bağ-Kur’luların da imdadına yetişti. Bağ-Kur’lular pirim borçlarını yapılandırma ile kapatabilecekler artık. 30 Haziran 2016 tarihine kadar olan pirim borçlarını ödeyenler, emekli olmak için gereken bütün şartları taşıdıkları takdirde emekli olabilecekler.

Yapılandırma ile pirim borçlarını ödemek isteyen Bağ-Kur’lular Ekim 2016’ya kadar Sosyal Güvenlik Merkezlerine başvuru yapabilecekler. Pirim borcu gecikme faizleri silinerek yeniden hesaplanacak. Pirim borcu ödemelerinin peşin yapılması durumunda %75’lik bir indirim söz konusu olacak.

Pirim borcu olanlar için SGK-Ziraat Bankası anlaşması imzalandı. Bağ-Kur’lular pirim borçlarını ödemek için Ziraat Bankası’ndan kredi kullanabilecekler. 

Pirim Borcu Ödemek İçin Kimler Kredi Çekebilir?

” Bütün Bağ-Kur’lular pirim borçlarını ödemek için kredi çekebilecek mi ? “

Sosyal Güvenlik Bakanlığı konu ile ilgili açıklamasında:  “Bu imkandan yararlanmak isteyen sigortalılarımız prim yapılandırma başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik il/merkez müdürlüklerine yapacaklar. SGK’dan alacakları “Prim borcunu ödemesi halinde emekli olabilecek” yazısıyla Ziraat Bankası şubelerine müracaat edecekler. Bu imkandan, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda Bağ-Kur’dan emekli aylığı bağlanabilecekler, Bağ-Kur prim borcunu ödemesi durumunda SSK’dan emekli aylığı bağlanabilecekler, askerlik ve doğum borçlanmasını yapması durumunda emekli aylığı bağlanabilecekler ile durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi (canlandırılması) durumunda emekli aylığı bağlanabilecekler yararlanabilecek.”dedi.

Kamupersoneli.net

Bir Yorum

  1. Başbakanım ne dedi insanlar farklı sınıflandırılması o zaman taserona 4 D kadrosu hem mali hemde sosyal haklarımizi istiyoruz