Ekonomi

Fındık üreticilerine fiyat uyarısı yapıldı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan fındık üreticilerine ellerindeki fındıkları iyi bir fiyattan satabilmeleri için yeni sezonu beklemelerini tavsiye etti.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, “Bu sezon istediği fiyattan fındığını satamayan üreticilere yeni sezonu beklemelerini öneriyoruz.” dedi.

Soydan, gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık fiyatlarının bir türlü istenilen seviyeye çıkmadığını belirterek, “Maalesef fındık fiyatı haziran ayının ilk gününde de 9 lira seviyelerinden işlem gördü.” dedi.

Fiyatların bilinçli olarak 10 liranın üzerine çıkarılmadığını ileri süren Soydan, “Ne yazık ki üreticilerimizin mağduriyeti bu nedenle sürüyor. Birçok üretici bu aylarda fiyatın artmasını bekliyordu ama beklenen olmadı. Üretici çaresizce fiyatların yükselmesini bekliyor.” diye konuştu.

Soydan, üreticilerin ürünlerini yeni sezona kadar bekletebileceklerini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Zaten üreticilerimizin büyük bölümü bu yönde karar almış durumda. Bizim de önerimiz bu yönde. Bu sezon istediği fiyattan fındığını satamayan üreticilerimizin yeni sezonu beklemelerini öneriyoruz ancak kararı verecek olan üreticilerimiz. Herkes kararını kendi verecek. Üreticilerimiz fındığı yeni sezona bekletmeleri durumunda daha iyi fiyattan satacağını düşünüyor. Eğer önümüzdeki günlerde de fiyat artmazsa üreticilerimiz umutlarını yeni sezona bağlamış olacak.”

Yeni sezonda rekoltenin zirai don ve doğum noksanlığı nedeniyle düşük olmasının beklendiğini savunan Soydan, “Temennimiz ve beklentimiz fiyatların yeni sezonda şimdiye oranla daha yüksek olması. Aksi durumda bu üretici üretimden soğur ve değişik illere göç etmeye başlar. Kimse de böyle bir şey olmasını istemez.” diye konuştu.

Soydan, emanete fındık bırakan üreticileri de uyararak, “Üreticilerimiz düşük fiyattan fındığını bozdurmasın. Herkes serbest piyasayı çok iyi gözlemleyerek karar alsın.” değerlendirmesinde bulundu.

Bir Yorum

  1. Arsalan soydan abi seni internetten findik soylemrini takip ediyorum findik icin soyledijlerin hep fiyasko hic birseyin tutmuyor emanete vermeyin dedin vermedik satmayin dedin satmadik ne oldu findigimiz elimizde patladi sayende sen yeni sezona bekleyin diyorsunda o zaman ne soylicen findik ureticisine findik kurltandi tuccar almadi ilaci az atmissiniz mi dicen birak bu konusmalari yazik bu millete emegimize alin terimize yaziklar olsun buna sebep olanlara