Ekonomi

Genç Çalışanların Primlerini Devlet Ödeyecek

Hükümet, işsizlik oranlarının artması, özellikle genç işsiz sayısının artması nedeniyle yeni bir çalışma yapmaya karar verdi. Hükümetin yeni çalışması 26 yaş ve altında çalışanların sigorta pirimlerinin devlet tarafından ödenmesine yönelik. Uygulama ilk olarak pilot bölgelerde uygulanacak.

Gençlerin iş hayatına kazandırılması için pilot olarak uygulamaya konulacak çalışmanın tüm Türkiye’ye yayılması durumunda genç işsiz sayısının gözle görülür bir şekilde azalması bekleniyor. Bu uygulama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından uygulanacak.

Sabah’ın haberine göre; primlerin devlet tarafından ödenmesi ilk olarak tekstil ve perakende sektöründe uygulanacak. Tasarının hali hazırda mevcut olan durumu koruması için de ek maddeler eklenecek.

Konuyla ilgili sektör temsilciler: “İşveren primi konusundaki düşüncelerimizi ilettik. Bu konuda bir adım gelirse istihdama ciddi katkı sağlayacağımızı ilettik. Özellikle AVM’ler konusunda her iki tarafa da ciddi kazançlar getirecektir. İş yeri sahipleri yüksek kiralar nedeniyle zorlanıyor. Böyle bir destek hem işsizliği azaltır, hem de AVM’lere doping etkisi olur.” açıklamalarını yaptı. 

Kamupersoneli.net|ANKARA

Bir Yorum

  1. Yüksek iş yeri kirasımı ev kirasımı asgari ücretmi giyimmi emekli maaşımı emeklilik yaşımı türkiye de hayat çok zor artık nefes alamıyoruz hayat çok pahalı