Ekonomi

Genç Çiftçi 30 Bin TL Hibe Desteği Başvurular için Son Gün

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın oldukça yoğun ilgi gören Genç Çiftçi projesi kapsamındaki 30 Bin TL hibe desteğine başvurularda son güne girildi. Kamupersoneli.net olarak söz konusu projeyi başlangıcından sonuna kadar siz değerli ziyaretçilerimiz için takip ettik. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımsal kalkınma projelerine büyük hız verilmişti. Söz konusu projeye yurt içinde 500 bine yakın başvurunun olduğu tahmin ediliyor.

Genç Çiftçi Hibe Desteğine İlgi Yoğun

Son olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sn. Faruk Çelik “gencciftci.tarim.gov.tr” adresinden ve il müdürlüklerine yapılan başvuruların yoğunluğu hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Tarım Bakanlığı’nın kırsal kesimde ikamet eden 18-40 yaş aralığındaki genç çiftçilere devlet desteği kapsamındaki “genç çiftçi projesi” için ön başvurular için son güne girildi. Söz konusu başvuru işlemleri internet üzerinden oldukça basit şekilde ve ücretsiz gerçekleşebiliyor.

Kimler Başvurabilir?
 

GTHB “Genç Çiftçi” projesine başvuru yapabilmek için adayların 20 binden az nüfusu olan kırsal alanda ikamet etmesi ve 18 ile 40 yaş aralığında olması gerekiyor. Projenin oluru doğrultusunda çiftçi adayına 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanacak.

Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

Genç Çiftçi başvuruları hakkında detaylı bilgiye erişmek için aşağıdaki haber linkini ziyaret edebilirsiniz.