Ekonomi

Genç Çiftçi Projesine Başvuracak Çiftçilere Dolandırıcılar Tarafından Hain Tuzak

Genç Çiftçi’lere Büyük Tuzak

Bilindiği üzere kısa zaman önce başvuruları başlayan ve devam eden Genç Çiftçilerin desteklenmesi projesi kapsamında gençlere 30 Bin liralık devlet hibe kredisi verilecek. Söz konusu hibe kredisi için dolandırıcılar genç çiftçilere “Destek Kazanma Garantisi” altında yanaşmaya başladı. Dolandırıcılar genç çiftçilere desteği %100 kazandıracaklarını fakat bunun için belirli bir miktar para talep ettiklerini dile getiriyor.

Dolandırıcılara Paranızı Kaptırmayın!

Bakanlık tarafından yapılan açıklamalarda bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine kimsenin taviz vermemesi gerektiği ve kesinlikle başvuruların düzgün ve usulüne uygun şekilde ilgili birimlere genç çiftçi vatandaşlar tarafından şahsen yapılmasının faydalı olacağı belirtiliyor. Başvuru işlemleri için genç çiftçi ‘lerden “Destek Kazanma Garantisi” adı altında ücret aldıkları öğrenildi.

Genç Çiftçi 30 Bin TL’ye Varan Hibe Desteği İçin Başvurular Ücretsiz

Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan açıklamada söz konusu başvuru işlemlerinin kesinlikle ücretsiz olduğu ve başvuru için tüm detayların hali hazırda bakanlığın sitesinde açıklandığı bildirildi. Genç Çiftçi başvuruları hakkında daha önce bir kılavuz yayımlamıştık.