Ekonomi

Genç Çiftçi Projesine Başvurdu, 30 Bin TL Hibe Aldı

Hükümetin en önemli projelerinden birisi olan Genç Çiftçi Projesi, umut ışığı olmaya devam ederken; başarılı bir proje daha gündeme geldi. Genç Çiftçi Projesi kapsamında başvuru yapabileceğini düşünen bir girişimci, hazırladığı projeyi kuruma sundu. Projesi onaylanan çiftçi, 30 bin TL geri ödemesiz hibe aldı.

Şuanda bir çilek bahçesi kurduğunu ifade eden, genç çiftçi Zeliha Gürocak; uygulamadan memnun olduğunu dile getirdi. Uygulamanın yerinde ve oldukça faydalı olduğunu ifade eden Zeliha Gürocak; çilek bahçesini oluşturduğunu, çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini ve başarılı olacağına inandığını aktardı.

Bakanlık projeden çok umutlu.

Kırsalda tarımı desteklemek ve ekonomik kalkınmaya destek olmak amacıyla başlatılan projeden bakanlıkta çok ümitli. Genç Çiftçi Projesi kapsamında verilecek hibelerin devam edeceğini ve toplamda 192 kişiye daha hibe imkanı sunacaklarını aktardılar.

Bu hibelerden 57 si bitkisel, 135 i ise hayvan üretime dayalı hibeler olarak kayıtlara geçecek.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında verilecek bu hibelerin, özellikle Doğu’ da ve toprağı, iklimi nedeniyle tarıma çok müsait olan yerlerde uygulanması bekleniyor.

Kamupersoneli.net | ANKARA